Topplista: 5 spel vi vill se med Labo VR-stöd

Idag, den 12 april, släpper Nintendo sina nyaste tillskott till Labo-serien och denna gång bjuder de på något riktigt spännande, nämligen VR. Vi har redan fått veta att både The Legend of Zelda: Breath of the Wild och Super Mario Odyssey kommer att få stöd för Labo VR senare i april.

Med detta i åtanke har jag tagit mig friheten att drömma lite om vilka möjligheter Labo VR öppnar för andra titlar. I denna topplista har jag valt ut fem spel som antingen redan släppts eller som utannonserats till Switch för att fantisera vad VR kan göra för att förbättra dem. Nog snackat, nu kör vi igång!

Plats nummer 5: Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker har ett upplägg som gjort för VR, med sina roterbara nivåer. Inspirerade av japanska pussellådor är det perfekt att använda VR för att kunna ta en närmare titt eller för att rotera på ett mer naturligt sätt. Kom igen Nintendo, vi vet att ni kan ordna detta!

Plats nummer 4: FAST RMX

Eftersom Nintendo verkar fast beslutna om att aldrig ge oss ett nytt F-Zero får vi titta till andra utvecklare för att fylla tomrummet. FAST RMX är det närmaste vi kommer och ett fantastiskt substitut som står på egna ben. Om detta vansinnigt snabba spel skulle få stöd för VR lär det skapa åksjuka hos många men för de som kan uthärda skulle få en fantastisk upplevelse.

Plats nummer 3: Luigi’s Mansion 3

Luigi’s Mansion 3 har inte släppts än men det dockskåp-liknande perspektivet från föregångarna som ser ut att återvända skulle lämpa sig perfekt för VR. Att tillsammans med Luigi gå på spökjakt än en gång är något jag ser fram emot och med VR-stöd skulle det bli ännu trevligare.

Plats nummer 2: Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart + VR. Behöver jag säga mer?

Plats nummer 1: Metroid Prime 4

Vi vet ännu inte mycket om den efterlängtade fjärde delen i Metroid Prime-serien annat än att utvecklingen nyligen började om från noll med Retro Studios vid rodret. När spelet väl dyker upp hoppas jag dock att Nintendo haft den goda smaken att lägga till ett VR-stöd. Det skulle verkligen få oss att kliva in i rollen som Samus Aran på ett helt nytt sätt.

Detta är bara några förslag från min sida. Nu vill vi självklart veta vilka spel du vill ska få stöd för Labo VR. Lämna gärna en kommentar och dra igång diskussionen!

David
Senaste inläggen av David (se alla)

Läsarkommentarer (1)

  1. Jag får nog hålla med om Mario Kart i VR. Testade exakt detta när vi var i Japan för ett och ett halvt år sedan, och det var riktigt maffigt. Förvisso fick man sitta i en gokart, ha hanskar med sensorer som kände av när man plockade upp och kastade föremål, samt ha ett riktigt VR-headset på huvudet istället för en pappkartong i värsta Solid Snake-stil, men bara känslan av att köra bredvid Bowser vars däck var större än en hel bil kan nog ändå gå att återskapa hyfsat med en Labo VR.

    Vad jag skulle vilja se i VR till Switchen utöver de spel ni tar upp har jag dock svårt att komma på för tillfället, så slänger in mitt standardsvar – Shovel Knight. Tänk att använda VR för att kastas in i ett tvådimensionellt plattformsäventyr – visst låter det spännande? Nähä? Men det är ett sjukt bra spel i alla fall 😛

    Jag skulle i och för sig vilja se ett nytt Pokémon Snap – det hade gjort sig perfekt i VR.

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.