Tokyo Dark: Remembrance

Har du någonsin undrat hur Tokyos skumma bakgator ser ut? Har du också velat lösa ett brutalt mordmysterium på dessa bakgator? Då är det din lyckodag för Tokyo Dark: Remembrance låter dig göra just det!

Tokyo Dark inleds med att polisinspektör Ito är på jakt efter sin försvunna partner. När spelet börjar har partnerns mobiltelefon plötsligt aktiverats i ett skumt område och Ito är på väg dit för att försöka hitta den. Det står omedelbart klart att relationen mellan Ito och hennes partner inte är enbart professionell så fallet är extra personligt för henne.

Huvudkaraktären Ito är välskriven, stark och sårbar. Nyanserad på precis det sätt som många andra spelkaraktärer INTE är.

Det som följer är en blandning mellan en visuell roman och ett traditionellt peka och klicka-äventyr. Jag styr Ito genom olika miljöer och interagerar med folk och föremål för att ta mig vidare. Det är inte särskilt avancerat och kontrollen kan vara lite kinkig emellanåt när det skall växlas mellan olika objekt eller personer men upplägget fungerar riktigt bra och leder berättelsen framåt på ett strålande sätt.

För givetvis visar det sig ganska snabbt att Itos försvunna partner bara är en del av något mycket större och hemskare. Att avslöja mer vore att göra er en björntjänst då spelets berättelse är dess starkaste kort. Blandningen mellan polismysterium och japansk skräck visar sig vara en strålande kombination och jag får villigt erkänna att spelet lyckats skrämma mig rejält ett par gånger. Med det sagt lyckas det ändå undvika många av klyschorna från asiatisk skräck, vilket är skönt.

Tokyos tågstyrelse borde se över designen på deras vagnar.

Spelet presenteras med 2D-grafik och en del animerade filmsekvenser och allting håller absoluta toppklass. Stämningen när jag utforskar Japans mindre trevliga undre värld är tät och hotfull. Det är långt från den småglamorösa bilden som till exempel Yakuza-serien visar. Här är det skitiga gator, mörka gränder och sorgliga alkoholister som träder fram. Det är sotsvart och passar spelets känsla helt perfekt.

Tokyo Dark: Remembrance gör skäl för sitt namn och berättar en medryckande, mörk historia som kommer att ha dig på helspänn hela vägen. Några pussel är inte alltid helt rimliga i sin logik men överlag är detta en titel väl värd att undersöka närmare.

Recensionsdata

Utvecklare: Cherrymochi
Utgivare: Unties
Utgivningsdatum: 07/11/2019
Pegi:18
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Läsarkommentarer (1)

  1. Trodde inte jag gillade så här tekniskt simpla spel men stämningen är superb och mycket medryckande. Kan du rekomendera något liknande japanskt spel?

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.