Songbird Symphony

De flesta av hos har hört berättelsen om Den Fula Ankungen, som handlar om en ung svan som växer upp mobbad hos en grupp ankor. Tänk dig denna berättelse men med betydligt mer musik och du har ungefär vad Songbird Symphony handlar om.

I spelets inledning får vi träffa på Birb, en fågel som vuxit upp hos en grupp påfåglar och hans Uncle Pea. Det står dock klart redan från början att Birb inte är riktigt som de andra fåglarna och de talar bakom ryggen på honom, sällan positiva saker.

”Birb var aldrig den mest morgonpigga fågeln men hans humör var det inget fel på.”

Birb har dock fått lära sig dansa av Uncle Pea och här dyker den huvudsakliga spelmekaniken upp. Songbird Symphony är nämligen lika delar plattformsspel och rytmspel. Jag styr Birb genom enklare plattformsnivåer där jag kan samla på mig olika beats och när jag hittar samtliga på en bana spelas den fulla melodin upp bakom mig. Detta är ett effektfullt sätt att väva in musiken direkt i spelandet och tack vare den skarpa kontrollen fungerar det riktigt bra.

Detsamma gäller för rytmsektionerna. Det börjar ganska simpelt med att jag bara behöver trycka uppåt på styrkorset i takt med musiken. Snart blir det dock rejält mycket svårare med tempoväxlingar, flera knappar som introduceras och mycket annat. Songbird Symphony blir kanske aldrig lika svårt som Guitar Hero eller Taiko no Tatsujin på högre nivåer men det blir likväl utmanande emellanåt.

När musiksekvenserna skruvar upp svårighetsgraden blir skärmen ett virrvarr av symboler till fantastisk musik.

Allting presenteras med vansinnigt charmig pixelgrafik och ett smått magiskt soundtrack, något som känns passande med tanke på spelets tema. Utvecklarna hos Joysteak Studios har med denna titel skapat ett musikaliskt spel fyllt till bristningsgränsen av charm, personlighet och oväntat mycket värme.

Nintendo Switch har redan samlat på sig flera rytmspel av varierande kvalitet men Songbird Symphony står sig helt klart som en av de bättre. Om du är ute efter en digital nytolkning av Den Fula Ankungen sprängfylld av ljuv musik har du hittat helt rätt.

Recensionsdata

Utvecklare: Joysteak Studios
Utgivare: PQube
Utgivningsdatum: 25/07/2019
Pegi:3
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.