Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack

Taiko no Tatsujin har redan kommit till Switch i en otroligt underhållande version av det klassiska musikspelet. Vad kan möjligtvis göra ett redan briljant musikspel bättre? Genom att göra om det till ett JRPG, naturligtvis!

Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack är en samling av två titlar som ursprungligen släpptes till Nintendo 3DS i Japan och som nu har uppgraderats, översatts och lanserats i väst för första gången. Samlingen kommer komplett med två olika titlar som båda bjuder på varsin fullfjädrad RPG-kampanj utöver de mer traditionella spellägena.

Nämn ett annat spel där du med hjälp av en trumma får slåss mot Vargen från Rödluvan, en chibi-vildvittra och en förbannad morot? Nämn bara ETT, snälla!

Berättelserna i de båda titlarna är charmiga och lättsamma, fulla med humor och karaktärer som sticker ut från mängden på bästa tänkbara sätt. Striderna utförs inte helt oväntat med hjälp av spelets digitala Taiko-trumma och börjar väldigt enkelt men blir gradvis mer utmanande.

Av någon anledning har jag inte lyckats få igång min fysiska trumma från Taiko no Tatsujin: Drum ’n’ Fun till just kampanjlägena, vilket är trist. Detta innebär att jag är begränsad till att använda Switchens touchskärm, fysiska knappar eller mina Joy-Cons. Det två första alternativen fungerar helt okej men det sistnämnda bör undvikas i största möjliga mån då det helt enkelt fungerar på tok för dåligt för ett musikspel där takt spelar stor roll.

*insert poop joke*

Trumman fungerar dock som en dans i de mer traditionella spellägena och även om kampanjerna är riktigt trevliga är det i det normala läget jag spenderat klart mest tid. De båda spelen bjuder på varsin rejäl spellista som bjuder på allt från klassiska soundtrack från Bandai Namcos spelbibliotek till melodier från legendariska kompositörer och även ett spår från Hayao Miyazakis mästerverk Kiki’s Delivery Service.

Allt som allt är låtvalet enastående och att kunna hoppa från en symfoni till JPOP med några knapptryck gör att timmarna enkelt flyger iväg när jag trummar så att svetten rinner. De båda kampanjerna tar ungefär 6-7 timmar styck att ta sig igenom men att nöta låtar i Taiko Mode ger snudd på oändlig underhållning.

Detta är kärnan i Taiko no Tatsujin: Färgstark, intensiv galenskap som resulterar i spelglädje.

Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack är i princip allt som Drum ’n’ Fun var fast med ännu mer innehåll på alla sätt och vis. Vill du ha ett par knasiga, musikbaserade JRPG att bränna av en helg finner du det. Är du ute efter ett musikspel som på de högre svårighetsgraderna kan sätta din skicklighet på rejält prov har du också kommit rätt.

Detta är ett charmigt, egensinnigt och fullständigt briljant musikspel som passar i allas spelbibliotek. Har du dessutom en trumma att använda når spelet ännu högre höjder och blir ofta den själva definitionen av spelglädje.

Recensionsdata

Utvecklare: Bandai Namco
Utgivare: Bandai Namco
Utgivningsdatum: 03/12/2020
Pegi:12
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.