Fate/Extella LINK

Fate/-serien är i dagsläget så invecklad att du behöver minst ett Excel-dokument, en officiell tidslinje och ett uppslagsverk av dess olika inkarnationer för att ens ha en liten chans i att fatta vad som händer. Detsamma gäller om du ska ta dig an Fate/Extella FATE, uppföljaren till Fate/Extella: The Umbral Star.

Detta är dock inget som nödvändigtvis bör avskräcka dig. Om du kan bortse från (eller hänga med i) de långa dialogerna som täcker in allt från digitala trollkarlar på månen, krigshistoria återberättad av historiska karaktärer återfödda som hunkiga krigare eller sexiga kvinnor och diverse JPOP-inslag finner du ett underhållande spel i Musou-genren som är väl värt din uppmärksamhet.

Spelet tar vid kort efter föregångarens slut och handlingen rivstartar ganska omgående. Trots att jag spelat genom föregångaren mer än en gång har jag svårt att få grepp om vad sjutton det är frågan om när det introduceras nya karaktärer till höger och vänster och det formligen regnar referenser till tidigare delar i serien och Fate/-universumet i stort.

Spelversionen av Karl den Store (Charlemagne) har sin arsenal full av specialattacker, precis som sin historiska förlaga.

Som sagt, jag försöker snabbt komma genom de många (och ofta långa) dialogsekvenserna där universumets interna politik och stridigheter förklaras i detalj för att komma vidare till nästa spelsekvens. Jag finner dock att jag sakta men säkert blir indragen och involverad i spelets narrativ, hur mycket jag än kämpar emot. Det är trots allt svårt att stå emot en berättelse där den romerske kejsaren Nero återfötts som en stridslysten blond kvinna.

Väl inne i något av spelets många uppdrag är mycket välbekant sedan föregångaren. Har du spelat något av Dynasty Warriors-spelen eller en av den seriens många sidospel vet du vad som väntar. Det handlar om att ta en överstark hjälte och bekämpa hundratals, ofta tusentals, fiender på ett slagfält indelat i olika sektioner. Under varje uppdrag dyker det upp särskilda utmaningar där jag till exempel behöver försvara särskilda punkter eller befria områden från fiendens makt.

Kejsare Nero är berömd för att ha bränt ned Rom. Spelversionen av Nero lämnar eldfarliga ämnen hemma men kan ändå orsaka rejält med kaos.

Genom att besegra fiender laddar jag upp olika mätare som ger tillgång en lång rad olika specialattacker, den ena mer kraftfull än den andra. En stor del av spelets tjusning ligger i att se vad de spektakulära attackerna har att erbjuda och de gör mig sällan besviken. Lägg till det faktum att det finns en hel hög med spelbara karaktärer att välja mellan och det finns gott om omspelningsvärde i Fate/Extella LINK.

Om du planerar att ge dig in i LINK rekommenderar jag att du först spelar The Umbral Star, som är ett mycket underhållande spel i sig. Denna uppföljare erbjuder kanske inga revolutionerande nyheter men är en så pass slipad upplevelse att det helt klart kan rankas bland de bättre Musou-spelen till plattformen.

Recensionsdata

Utvecklare: Marvelous
Utgivare: Marvelous
Utgivningsdatum: 22/03/2019
Pegi:12
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.