Andra kvartalets mest intressanta spelsläpp

Vi har redan avverkat en fjärdedel av året, och det känns redan som att jag har för många intressanta spel till min Switch för att jag ska kunna hinna med allt. Men ingen rast eller ro för alla spelfans, för det kommer ett riktigt smockfullt kvartal till nu när vi börjar röra oss mot våren.

Visserligen blir många av dessa lanseringar nysläpp av spel som finns på andra plattformar redan, men det är sannerligen inga dussinspel vi talar om. Här följer några av de mest intressanta.

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy

Visuella romaner kan vi ju inte få för många av, och om du har missat Ace Attorney-spelen tidigare finns det inget bättre tillfälle att slänga dig över dessa verk. En härlig blandning av spännande berättelser och knepiga logikpussel i rättegångsform är precis vad som tilltalar mig, och trots att jag har köpt spelen tidigare har jag inga problem att dubbeldippa i detta fall.

Förhoppningsvis innebär denna återutgivning att även resterande spel är på väg till Switch, för det finns många guldkorn att hämta i serien.

Final Fantasy X/X-2/XII

Början av 2019 utvecklar sig till att bli en riktig julafton för Final Fantasy-fans, då februari och mars bjöd på både Final Fantasy IX och VII. Om du trots detta törstar efter mer dröjer det inte länge innan både X, X-2 och XII är här. Det är visserligen bara X och X-2 som paketeras ihop, men för enkelhetens skull lägger jag alla i samma post här.

Jag är personligen en relativ novis när det gäller de japanska rollspelen, men dessa nysläpp på Switch är ett otroligt lockande vis att återvända till titlar som jag har missat. Jag har visserligen både spelat och recenserat Final Fantasy XII innan, men det skulle ju inte skada att ha det bärbart med sig över allt också…

Boxboy! + Boxgirl!

Pusselspel är ju ett säkert kort för portabla spelenheter, och med tanke på hur många timmar jag har lagt på de tidigare Boxboy-spelen är detta en solklar höjdpunkt för mig.

Kombinationen av ett enkelt koncept och smart implementering är en genomgående röd tråd i spelserien, och jag blev verkligen glad när Nintendo tillkännagav uppföljaren i en Direct tidigare i år.

Steamworld Quest: Hand of Gilgamech

Image & Form har ständigt gått från klarhet till klarhet med sina Steamworld-spel, och det finns inte mycket som tyder på att denna trend kommer att ändras nu.

Denna gång tar de sig an ett kortspelsbaserat rollspel, och detta tillsammans med deras sedvanligt klockrena design kan bli riktigt spännande. Om de lyckas bjuda på samma djup och mångfald som de gjorde med Steamworld Dig 2 kommer det här att sysselsätta mig i lång tid framöver under mina dagliga pendlingar.

Resident Evil Zero/1/4

Capcom kämpar vidare mot sitt mål att få Resident Evil spelbart på varje möjlig plattform plus din brödrost, och jag kan inte klandra dem. Majoriteten av spelserien håller fortfarande väldigt väl, och de har även gjort ett bra jobb med att fräscha upp de gamla delarna för att passa in i ett lite mer modernt tänk.

Även om vi inte kommer att få den så hyllade nyversionen av Resident Evil 2 till Switch, är det ändå välkommet att se dessa klassiker på ytterligare en plattform. För vem vill inte ta ett varv till i den ruggiga herrgården?

Detta är ett axplock av vad jag ser fram emot de kommande månaderna. Vad ligger högst på din lista?

Johan
Senaste inläggen av Johan (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.