Pantsu Hunter: Back to the 90s

När ett spel med titeln ”Pantsu Hunter” dyker upp kan du ge dig fasen på att jag är uppmärksam. Inte för att jag är pervers på något sätt utan för att titeln skvallrar om något som är kopplat till Japan, mitt favoritland i hela världen. Med en grafisk stil som påminner om anime från 80- och 90-talen och något som liknade ett upplägg kringen visuell roman var jag genast nyfiken.

Tyvärr visar det sig dock att Pantsu Hunter inte riktigt är vad jag väntat mig. Huvudkaraktären Kenji Kojima är en universitetselev som har bestämt sig för att finna kärleken på ett lite annorlunda sätt. Han har nämligen kommit fram till en teori om att han kan avläsa en flickas personlighet genom att granska hennes… trosor. Därför försöker han hitta så många som möjligt för att vinna sin drömkvinnas hjärta.

Detta må låta som ett ganska intressant (om än lite märkligt) upplägg och spelmekaniskt sett rör det sig om ett simpelt peka-och-klicka-upplägg. I den inledande sekvensen har Kenji besökt en flickas rum för att fixa hennes video. Det finns en rad olika ställen att klicka på i rummet som ibland leder till dialog, ibland till andra händelser. Det gäller att genomföra allting i exakt rätt ordning för att lyckas nå målet att hitta ett par trosor och det kan krävas flera genomspelningar av de olika ”scenerna” för att hitta rätt.

Om du velat ha ett spel med direkt inspiration från 90-talsanime är detta titeln för dig.

Problemet är att utvecklarna verkar ha sneglat aningen för mycket på äventyrsspel från Sierra under arbetet med Pantsu Hunter. Det finns nämligen löjligt många sätt att misslyckas med en sekvens på och så fort jag för minsta misstag är det Game Over och jag får börja om från början på den valda scenen.

Ett exempel är under den tidigare nämnda scenen där Kenji tagit sig till flickans badrum. Han kan tvätta händerna och torka av dem på en handduk. Det finns också en duschpall i rummet. Om jag klickar på den sätter han sig på pallen, vilket leder till Game Over då han ramlar av den och skadar sig eller rentav dör. Det finns också ett badkar som han kan kliva ned i. Gör han det blir han genast upptäckt och om jag inte väljer exakt rätt alternativ är det återigen Game Over.

Livets stora gåta.

Detta är ett tema som löper genom hela Pantsu Hunter, vilket gör att det snabbt blir en otroligt frustrerande upplevelse som inte alls är så underhållande som den hade kunnat vara. För att hitta ett par trosor på ett ställe måste Kenji läsa en flickas dagbok för att sedan klicka på sex olika böcker i en bokhylla i rätt ordning. Då dyker trosorna magiskt upp. Nämnde jag att allt detta (och ytterligare ett par sekvenser som krävs för att undvika Game Over) ska genomföras under en alltför snäv tidsfrist?

Nej, Pantsu Hunter lyckas inte fånga mig med sitt upplägg utan gör mig snarare frustrerad än road. Den grafiska stilen och röstskådespelarna räddar upplevelsen något men överlag är detta tyvärr ingen vidare historia och inget du behöver lägga större uppmärksamhet på.

Recensionsdata

Utvecklare: Ascension Dream
Utgivare: Sometimes You
Utgivningsdatum: 28/08/2019
Pegi:16
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.