Root Letter: Last Answer

Marknaden för visuella romaner på Switch har ökat rejält bara under 2019. Vi har fått mästerverk som Clannad och WorldEnd Syndrome och andra underhållande titlar som Kotodama. Än är det dock inte slut på det roliga och alla fans av visuella romaner kan nu även ge sig på Root Letter: Last Answer till Nintendos maskin.

Root Letter släpptes ursprungligen för flera år sedan till ett par olika PlayStation-konsoler och kommer här i en uppdaterad variant. Berättelsen följer en ung man som av en slump hittar gamla brev från sin barndom och börjar minnas en ung flicka på landsbygden vid namn Aya Fumino som han brevväxlade med. Han finner ett sista brev från flickan som han inte öppnat och här inleds ett spännande mysterium.

Han bestämmer sig för att bege sig till Ayas hemstad Matsue i Shimane prefektur för att försöka hitta flickan men det visar sig att hon försvunnit under mystiska omständigheter. Eller har hon det? Många av stadens invånare verkar inte veta om vem hon är eller var. Andra talar om att hon varit död i 25 år?

Att stirra intensivt som en tsundere är ett måste för ett animeinspirerat spel.

Mystiken tätnar snabbt i Root Letter och det målas upp en spännande och medryckande berättelse som innehåller flera vändningar och överraskningar. Genom att utforska Matsue, prata med dess invånare och hitta ledtrådar kan jag sakta men säkert sätta ihop pusselbitarna och få klarhet kring exakt vad som hänt.

Nytt i denna Last Answer-utgåva är en del extra material samt det nya drama-läget. Denna byter ut de animerade karaktärerna och miljöerna mot riktiga foton från Matsue och riktiga människor. Händelserna i spelet och dialogen är desamma men det skapar en helt annan känsla när riktiga skådespelare dyker upp och miljöerna även de är äkta. Det är dock lite trist att jag måste logga ut till startmenyn för att kunna byta mellan de olika lägena men det är ett otroligt litet klagomål.

Blandningen mellan animerat och live action fungerar fantastiskt bra i Root Letter, särskilt för att visa hur stor en futon faktiskt är.

På det stora hela är Root Letter en otroligt välskriven och medryckande visuell roman. Karaktärerna känns unika och med egna personligheter och jag bryr mig genuint om vad som har hänt med Aya Fumino och vill lösa mysteriet som finns runtomkring henne.

Med fantastiska miljöer, ljuvlig musik och skickliga röstskådespelare är detta en visuell roman som på ett strålande sätt väver in mysterielösning och mycket annat. Det är en titel som varmt rekommenderas till fans av genren.

Recensionsdata

Utvecklare: Kadokawa Games
Utgivare: PQube
Utgivningsdatum: 30/08/2019
Pegi:16
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.