Heave Ho

Tycker du att du och dina vänner/familjemedlemmar är lite för sams? Kommer ni för bra överens? I så fall borde ni slå er ned med Heave Ho, ett samarbetsfokuserat plattformspussel som garanterat kommer sätta relationer på prov på bästa tänkbara sätt.

Upplägget i Heave Ho är simpelt: Ta karaktärerna från en punkt till en annan. Med hjälp av vänster styrspak kontrollerar jag figuren och axelknapparna kan användas för att greppa med höger respektive vänster hand. Därefter gäller det att svinga sig genom en lång rad nivåer som blir svårare och svårare. Alla banor kan spelas ensam men det är tillsammans med andra som spelet verkligen lyfter.

Det må se charmigt och underhållande ut men under ytan ruvar en brutal upplevelse. Precis som på en riktig cirkus.

Förutom att hålla fast i kanter och liknande går det nämligen att greppa tag i andra spelares karaktärer också. Detta leder till en lång rad ofrivilliga dödsfall, tonvis med osämja och fantastisk underhållning.

Heave Ho hamnar för min del i samma kategori som spel som Gang Beasts, Super Pole Riders och andra partyfokuserade samarbetsspel. Även Snipperclips kan hamna i samma fina sällskap. Det handlar alltså om fartfyllda spel där tanken på samarbete är lätt att förstå men där själva genomförandet snabbt blir betydligt mer utmanande. Och i Heave Ho blir det också otroligt roligt.

Inget fysikbaserat plattformspussel är komplett utan basketnivåer!

Heave Ho lyckas med konststycket att ta en relativt simpel spelidé med enkel mekanik och skapa något som närmast kan beskrivas som ren och skär spelmagi. Att spela tillsammans med en grupp vänner är sanslöst roligt och leder till en lång rad skrattanfall på i stort sett varje ny nivå.

Lägg till gömda guldmynt som måste färdas hela vägen till målet och som kan låsa upp nya föremål och ni har en fullträff. Med charmig grafisk stil, gott om nivåer och en stundtals brutalt utmanande svårighetsgrad är Heave Ho ett av de absolut bästa samarbetsfokuserade spelen du kan skaffa till Switch idag. Så om du har en vän som du skulle vilja bråka med en stund är Heave Ho definitivt spelet för dig!

Recensionsdata

Utvecklare: Le Cartel Studio
Utgivare: Devolver Digital
Utgivningsdatum: 29/08/2019
Pegi:3
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.