Gun Gun Pixies

När en utomjordisk ras slutar fortplanta sig måste något göras. Därför skickar de två utforskare till en främmande värld för att lära sig om interaktion för att på så sätt kunna rädda sin hotade civilisation. Det låter ganska spännande, eller hur? Som att det skulle kunna följa en intressant sci-fi-berättelse? Om det är vad du förväntar dig är du inte redo för Gun Gun Pixies.

Berättelsen ovan är grunden till Gun Gun Pixies, en ny titel från utvecklaren Compile Heart, mest känd för Hyperdimension Neptunia-serien. Det hela är dock betydligt mer lättsamt än det låter då de två utforskarna är två rymdflickor, bara ett par centimeter höga. Eftersom planeten de skickas till är Jorden ska de alltså undersöka mänsklig interaktion, vilket av någon anledning görs bäst i en studentkorridor för enbart kvinnor.

Tränande tjej i underkläder? Check. En utomjording i pixie-storlek som bär en stark likhet till människor? Check. Flygande hjärtan och kombomätare? Check och check!

De två spelbara karaktärerna, Bee-Tan och Kame-Pon, får genom spelets gång utforska kvinnornas rum och skjuta dem med ”Happy Bullets” för att kunna studera deras beteenden. Kort sagt är detta ursäkten för att få digitala skolflickor att stöna av välbehag.

Upplägget i Gun Gun Pixies är uppenbarligen designat med glimten i ögat och dialogen mellan småperversa Bee-Tan och den känslokalla Kame-Pon är stundtals riktigt roande. Utöver detta är hela upplägget så bisarrt att det är svårt att ta det hela på allvar eller bli upprörd över den extrema kvinnoobjektifiering som målas upp.

Värre är det med själva spelandet, som i ärlighetens namn är ganska tråkigt. Skjutandet är väldigt inexakt och kontrollen gör det svårt att skjuta med någon större precision. Nivåerna är också ganska snarlika varandra och kontrollen för att springa, krypa och hoppa lämnar också en hel del att önska.

En hårdhudad officerare är livsnödvändig när det kommer till att spionera på skolflickor. Tydligen.

Gun Gun Pixies har dock en ganska charmig grafisk stil och en del medryckande musik som förhöjer upplevelsen något. Det gör ingen markant skillnad på spelet i sin helhet men det är trevligt likväl.

Gun Gun Pixies kommer inte vara med i några diskussioner för Game of the Year och det har gott om brister som håller det från att vara en riktigt underhållande upplevelse. Det finns en del charmiga sekvenser men överlag lämnar Gun Gun Pixies en hel del att önska i slutändan.

Recensionsdata

Utvecklare: Compile Heart
Utgivare: PQube
Utgivningsdatum: 06/09/2019
Pegi:3
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.