If My Heart Had Wings

I början av året kände jag att Switchen saknade ordentlig representation i genren visuella romaner. Nu har vi nått september månad och jag börjar nu nästan känna att genren svämmar över istället. Varje vecka verkar det släppas en ny titel i genren så det kan vara svårt att veta vilka guldkorn man ska sikta in sig på. Men tro mig när jag säger att If My Heart Had Wings definitivt tillhör dessa guldkorn.

If My Heart Had Wings följer Aoi, en ung man som efter en olycka skadat sitt knä så pass illa att hans en gång lovande karriär som tävlingscyklist inte längre är aktuell. Skadan påverkar inte hans vardag i övrigt men förlusten av förmågan att kunna anstränga knäet ordentligt har tagit ut sin rätt på Aois psyke istället.

I spelets inledning träffar Aoi på Kotori, en rullstolsbunden flicka med drömmar om att flyga. Tillsammans bestämmer de två sig för att starta upp sin skolas nedlagda Soaring Club som fokuserar på segelflyg. Vad som följer är en medryckande berättelse om kärlek, vänskap och förlust som är lika poetisk som den är vacker.

Kotori framstår ibland som en typisk tsundere men karaktären fylls snabbt med personlighet som är betydligt mer nyanserad.

Likt många andra spel i genren finns det ett stort inslag av att bli bekant med spelets olika kvinnliga karaktärer och att dejta dem men If My Heart Had Wings sticker ut en aning från mängden genom att erbjuda ovanligt djupa och väl personifierade karaktärer. De må hamna i stereotyp-fällan emellanåt men alla är charmiga och unika på sina egna sätt att det är svårt att inte fatta tycke för den brokiga skaran.

Berättelsen och dialogen i If My Heart Had Wings skiljer sig en del från andra spel i genren då den ofta har en aningen mer poetisk ton, framförallt i spelets inledande sekvenser. Detta tillsammans med en väldigt vacker grafisk presentation gör att If My Heart Had Wings känns mer behagligt än många liknande titlar. Ett starkt användande av blåa nyanser fångar känslan som spelet vill förmedla på ett perfekt sätt.

”Ingen visuell roman är komplett utan ett gruppfoto”, som det gamla ordspråket säger.

Baserat på de val jag gör i spelet kan jag ta del av flera olika slut och för att uppleva allt spelet har att erbjuda behövs det dussintals timmar. Tyvärr verkar Switchversionen dras med vissa tekniska problem. Jag har vid ett par tillfällen hamnat i situationer där spelet fryser och jag inte kan göra något än att starta om det helt. Att navigera mellan menyerna kan också vara problematiskt emellanåt då spelet inte alltid reagerar på knapptryckningar.

Bortsett från detta är If My Heart Had Wings ett trevligt tillskott i mitt ständigt växande bibliotek av visuella romaner och ett spel som är väl värt att titta närmare på för fans av genren.

Recensionsdata

Utvecklare: MoeNovel
Utgivare: MoeNovel
Utgivningsdatum: 05/09/2019
Pegi:3
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.