River City Melee Mach!!

River City-serien (i Japan känd som ”Kunio-Kun” ) har funnits med sedan NES-dagarna och visar inga tecken på att försvinna. Nu är det dags för något så oväntat som ett Battle Royale-inspirerat inslag i serien i form av River City Melee Mach!!

För att göra en sak klar direkt är detta inte Battle Royale i stil med PUBG eller världshärskande Fortnite utan något som snarare påminner mer om Super Smash Bros. fast ändå inte riktigt. Det är en avskalad upplevelse jämfört med vad vissa Kunio-Kun-fans kanske är vana vid och det saknas minispel och liknande.

Vad som erbjuds är slagsmål. En hel hög med slagsmål.

Inte en kotte ville delta i slagsmålet.

Det finns ett kampanjläge för en spelare där jag kan välja något av de drygt 30 olika skollagen som finns tillgängliga och får sedan följa en inte alltför djupgående berättelse där en rad olika kampturneringar står i fokus. Berättelsen fyller sin funktion men inte mycket mer men det är ett bra insteg i spelmekaniken och det är kul att få plocka ihop mitt eget lag.

Free Battle-läget är precis vad det låter som och det är här jag kan avnjuta spelets kaosartade strider tillsammans med vänner i soffan. Här blir galenskapen som mest påtaglig och det väcker minnen från Super Smash Bros. Melee på bästa tänkbara sätt.

Vem ser mest skrämmande ut på denna bild? Mina pengar är på Misuzu.

Spelmekaniken är vilseledande enkel men med det fåtal knappar som används går det att snickra ihop otroliga attacker. Alla karaktärer har dessutom en rad olika specialförmågor så det finns en otrolig variation gömd under den pixelbaserade ytan. Genom att plocka upp de föremål som dyker upp under matcherna kan jag vända ett underläge till min fördel och tvärtom om det vill sig illa.

River City Melee Mach!! är ett värdigt tillskott i den anrika serien och bjuder på oväntat djup, en läcker presentation och ett fantastiskt flerspelarläge att avnjuta tillsammans med vänner. Om du inte är sugen på just mer Smash är River City Melee Mach!! ett gott alternativ med härlig retrokänsla.

Recensionsdata

Utvecklare: Arc System Works
Utgivare: Arc System Works
Utgivningsdatum: 10/10/2019
Pegi:12
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.