Doraemon Story of Seasons

Har du någon gång undrat hur ett Story of Seasons-spel (tidigare känt som ”Harvest Moon”) skulle se ut om det korsades med en überpopulär blå japansk robotkatt? Inte? Nåväl, nu är Doraemon Story of Seasons här för att visa att det är spelet du inte visste att du ville ha i ditt liv.

Doraemon Story of Seasons inleds med att titelns robotkatt, Noby och deras vänner planterar ett enormt träd och kort därefter sveps iväg till en fjärran värld i en storm. Under stormen förlorar Doraemon många av sina magiska prylar, inklusive den teleporterande dörren som skulle kunna få dem att hitta hem igen. Väl på plats i den nya världen börjar vännerna hjälpa till i den lokala staden för att fördriva tiden tills de kan återvända hem. Många av dem hjälper till i olika butiker men Doraemon och Noby hamnar efter några olika turer på en liten gård.

Story of Seasons-upplägget gör sig snabbt bekant. Om man bortser från den första timmen, vill säga.

Det bör sägas direkt att det tar oväntat lång tid innan jag får börja bruka jord i Doraemon Story of Seasons. Inledningsvis är det nämligen väldigt (VÄLDIGT) många dialogsekvenser som skall avverkas innan jag ens får springa runt i världen. När det väl sker får jag dock bara göra detta i några sekunder innan ännu fler dialogsekvenser skall betas av. Det är minst sagt inte den bästa inledningen och utan att ha klockat det skulle jag säga att det dröjer närmare en timme innan jag är på plats på gården och kan börja spela ordentligt.

Efter denna underväldigande inledning börjar det dock ta sig och det klassiska upplägget i Story of Seasons träder fram i full skala. Vad som överraskar mig mest när spelet väl drar igång är hur pass bra Doraemon-karaktärerna passar in i Story of Seasons. Animeseriens humor har anpassats på ett perfekt sätt och karaktärerna passar bar in med stadens olika invånare.

Alla vet att det bästa sättet att välkomna en nykläckt kyckling till världen är med en min som säger ”jag tänker äta upp dig”.

I övrigt är detta ett Story of Seasons-spel på samtliga plan. Det gäller att rusta upp en gammal gård, skaffa nya djur, se efter skörder, bygga relationer med stadsborna och allt däremellan. Det finns få egentliga nyheter och serien utvecklas inte i någon större utsträckning. Det som finns här är dock mer än funktionellt och det avslappnade spelupplägget passar som hand i handske kombinerat med Doraemon och hans vänner.

Ett annat plus är att spelet ser fullkomligt fantastiskt ut, vilket jag inte hade väntat mig. Den grafiska stilen påminner om en handmålad sagobok och tillsammans med den mysiga musiken bidrar det till att erbjuda en riktigt härlig stämning som på riktigt får mig på väldigt bra humör.

Under vissa scener är Doraemon Story of Seasons enastående vackert.

Om du kan ta dig genom en otroligt berättelsetunga inledningen har du alltså en riktigt underhållande farming simulator att se fram emot. Det bjuds på flera goda skratt under berättelsens gång och presentationen kommer definitivt att värma ditt hjärta i höstrusket.

Recensionsdata

Utvecklare: Marvelous AQL
Utgivare: Bandai Namco
Utgivningsdatum: 11/10/2019
Pegi:3
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.