Davids topp 5 från 2019

2019 har varit ett fantastiskt spelår på många sätt. Trots att mastodonttitlar som Super Smash Bros. Ultimate eller Super Mario Odyssey lyst med sin frånvaro har Switchen fått agera hem till en lång rad toppspel som har kämpat om min uppmärksamhet under hela året.

Från stilistisk action via kärlek på gymnasienivå till strategiska beslut på liv och död, här kommer de fem spel som lämnat ett extra stort intryck på mig under året.

1. Fire Emblem: Three Houses

Jag har varit ett fan av Fire Emblem-serien sedan Awakening släpptes till 3DS. Det var då serien tog ett rejält kliv åt anime-hållet vilket jag uppskattade. Inför årets debut på Switch var jag först lite skeptisk till skol-upplägget men det visade sig vara den bästa delen med hela spelet. Åtskilliga timmar senare har jag ännu inte tröttnat på vad som mycket väl kan vara den bästa delen i serien överhuvudtaget.

2. CLANNAD

Är du sugen på att gråta? Jag menar allvar, för om du ska ge dig på den numera klassiska visuella romanen CLANNAD borde du ha tårkanalerna redo för action. Det är en till synes ganska simpel kärleksberättelse i japansk gymnasiemiljö men under speltiden dras du med på en emotionell bergochdalbana som du kanske aldrig återhämtar dig från.

3. Astral Chain

När Platinum Games får chansen att visa vad de går för och göra vad de vill, då är det bäst att vara uppmärksam. Astral Chain kan inledningsvis se ut som ett ytligt actionspel men alla som ger det en chans finner en fantastisk blandning av polisutredning, tunga strider och djupgående sci-fi. Resultatet är studions kanske bästa spel hittills och något som alla fans bör uppleva.

4. The Touryst

The Touryst smög under min radar ganska länge efter att det utannonserats. Från skaparna av Fast RMX kom ett utforskningsdrivet äventyrsspel med leksaksestetik. När jag väl dök in i titeln fann jag dock en av årets mest kreativa titlar, ett spel som bubblar till bristningsgränsen av fantasirikedom och en teknisk presentation väl värd att uppleva. Gör inte om mitt misstag, avfärda inte The Touryst.

5. The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition

Att The Witcher 3 ens existerar till Nintendo Switch gör egentligen att det borde kvala in på min lista. Att det sedan är en portning som faktiskt fungerar undanröjer alla tvivel. Geralt av Rivia anlände till Switch under årets andra hälft och är en teknisk bedrift olik någon annan till Nintendos hybridkonsol. Det är också ett av tidernas bästa actionrollspel, av bara farten.

David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.