Warborn

Är du sugen på lite mecha-inspirerad strategi till din Switch? Svaret borde vara självklart, vem är inte det?! Men du kanske har varit lite bitter över att SD Gundam G Generation Cross Rays inte släppts till Switch här i Europa? I så fall kommer PQube och utvecklaren Raredrop Games till undsättning med sitt Warborn.

Warborn plockar ogenerat en hel del av sin inspiration från tidigare nämnda Mobile Suit Gundam såväl som liknande strategispel, kanske främst Advance Wars och erbjuder en matig kampanj och tonvis av enorma robotar som gör sitt bästa för att ha ihjäl varandra. Designen på dessa mechs kan kännas lite anonym och identitetslös, främst under spelets första timmar men allteftersom nya enheter introduceras händer det åtminstone lite mer med karaktärsdesignen annat än ”röda robotar mot blåa robotar”.

Det blåa laget fick kritik för att de blockade vinden för vindkraftverken. Det röda laget fick kritik för att de sprängde samma vindkraftverk.

Spelet stoltserar även med en oväntat djupgående handling som tar större plats än jag var beredd på. Berättelsen är uppdelad mellan fyra olika befälhavare som i sin tur har drygt tio uppdrag var. Berättelsen förmedlas både under uppdragens gång och i flertalet anime-inspirerade sekvenser mellan dessa.

Uppdragen utspelas på en rad olika kartor uppdelade i hexagon-mönster, så inget överraskande där men majoriteten av dem är väldesignade och framförallt roliga att spela. Blandningen av olika enheter skapar en bra balans där det krävs en smula eftertanke gällande vilka jag ska använda och befälhavarnas speciella enheter dyker upp när jag når ett visst antal poäng under uppdragen för att glänsa lite extra.

Soldaterna hade svårt att manövrera på asteroiden då den var fylld av svarta hål. Bokstavligt talat.

Med det sagt är uppdragsdesignen inte särskild varierande utan det mesta handlar om att ta över en fiendebas eller att helt enkelt döda alla fiender på kartan. Det Warborn gör gör det bra men spelet vågar aldrig ta ut svängarna för att försöka sig på något nytt, vilket känns lite trist och det gör att spelet börjar kännas aningen långtråkigt framåt slutet.

Det jag kan säga sammanfattningsvis om Warborn är just att det är helt okej. Det gör vad du förväntar dig av ett spel i genren men det sticker inte ut hakan på något sätt utöver detta och det överraskar dig aldrig heller. Är du ett fan av genren lär du definitivt hitta något du gillar här men förvänta dig ingen revolution eller ens evolution av upplägget.

Recensionsdata

Utvecklare: Raredrop Games
Utgivare: PQube
Utgivningsdatum: 16/06/2020
Pegi:7
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.