Thronmax Mdrill Zero

Streaming av spel har blivit en allt viktigare del av branschen på bara ett par år. Streamingtjänsten Twitch har vuxit oerhört tillsammans med livesända tävlingar från såväl E-sportare som vanliga svenssons. På Youtube finns otaliga spelare som tjänar pengar och lever på att sända ut sina spelsekvenser till alla som vill titta och det är ett fenomen som inte visar några tecken på att sluta växa.

Alla som vill bli framgångsrika inom området behöver givetvis rätt utrustning och det var förr en komplicerad och ganska dyr historia att bara få igång en Twitch-stream, särskilt om du spelade på konsol. Allt detta förändrades i och med Xbox One och PlayStation 4, som inkluderar dedikerade streamingfunktioner och även har kameramöjligheter.

Nintendo Switch har som bekant inte någon av dessa funktioner. Vill du streama din Switch behövs det en dator, så enkelt är det. Utöver detta behövs ofta en mikrofon av något slag och det är där den svenska Thronmax Mdrill Zero kommer in i bilden.

Som Ford sa, ”du kan få den i vilken färg du vill så länge den är svart.” En gul mikrofon hade inte passat lika bra.

Mdrill Zero kostar dryga tusenlappen hos svenska återförsäljare vilket gör att den inte tillhör varken de dyraste eller de billigaste mikrofonerna utan den placerar sig tryggt någonstans i mitten. Att komma igång med mikrofonen är snudd på busenkelt då den smidigt ansluts till din dator med en USB C-kabel och därefter hoppar den kvickt igång och kan användas med vilket streamingprogram du än använder.

Utseendemässigt är mikrofonen relativt sparsmakad, med ett reglage för att byta inställningar samt ett mindre för volymen om du har anslutit ett par hörlurar. Mikrofonen kan användas som riktad och för att ta upp två röster, om du vill använda den för podcasts eller om du har någon som spelar bredvid dig.

När det gäller ljudkvaliteten erbjuder mikrofonen en betydligt bättre upplevelse än en vanlig mikrofon som följer med ditt headset. Att ha en dedikerad mikrofon innebär att fokus helt har legat på ljudet från spelarens röst och skillnaden hörs tydligt. Jämfört med andra mikrofoner som till exempel Blue Microphones Yeti-modell lämnar ljudet förvisso en hel del att önska och låter aningen mer burkigt och inte lika nyanserat, när de ställs sida vid sida. Med det sagt har ligger Thronmax Mdrill Zero alltså lägre i pris och erbjuder ändå bra kvalitet.

Om du drömmer om en karriär som shoutcaster kanske detta är mikrofonen som får in dig på banan!

Byggkvaliteten är det heller inget fel på och mikrofonen levereras med en stadig metallfot som gör att den står stilla. Själva mikrofonen kan upplevas som aningen plastig i designen men utöver det är det ett kvalitetsbygge rakt igenom. Mdrill Zero använder sig dessutom av något som skaparna kallar ”vertigain”, som enligt dem själva ska förbättra ljudkvaliteten rejält. Från det jag kan utläsa som lekman innebär det att ljudvågorna kan träffa mikrofonen utan att splittras upp av det traditionella mask-när som de flesta mikrofoner använder sig av. Jag kan inte svara på om detta har hjälpt eller inte men ljudkvaliteten är alltså ändå mer än godkänd så det har sannerligen inte skadat. Detta bidrar också till att mikrofonen har en design som sticker ut en aning från mängden.

Med tanke på den rimliga prislappen och den ljudkvalitet du får för pengarna tycker jag absolut att Thronmax Mdrill Zero är värd att titta närmare på. Om du är intresserad av att börja streama din Switch eller göra gameplayvideor erbjuder mikrofonen ett enkelt sätt att komma igång till en överkomlig peng.

David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.