Våra Topp 5-spel till Switch

Nu när ni alla har läst Johans välkomsttext till Switchbloggen (för det har ni väl, eller hur?) undrar ni säkert lite mer om vilka vi egentligen är.

För att ni ska få en bild av vilka typer av spelare vi är har vi därför snickrat ihop varsin Topp 5-lista över våra favoritspel till Nintendos charmiga hybridkonsol. Detta för att ge en inblick i våra hjärnor och för att veta vad våra hjärtan slår lite extra hårt för.

Detta är alltså inte någon definitiv lista över vad vi anser vara de absolut bästa spelen till konsolen. Istället är det snarare en lista som visar vilka spel vi uppskattar mest på ett personligt plan.

Nu är det dock slutpladdrat för mig, det är dags att sparka igång listorna! Först ut är Davids Topp 5!:

Plats nummer 5: Super Mario Odyssey

Den rundlagde rörmokarens senaste fullfjädrade 3D-äventyr är inte helt oväntat en ren triumf. Det är dessutom det roligaste undertecknad har haft med Mario sedan Super Mario Sunshine till Gamecube, som är en sorgligt försummad pärla men det är en annan diskussion. Med hjälp av Cappy, fantastisk nivådesign och spelhistoriens kanske mest medryckande signaturmelodi är Super Mario Odyssey ett måste för alla Switch-ägare.

Plats nummer 4: VOEZ

Musikspelet som började sitt liv som en Free 2 Play-titel till mobil har verkligen funnit sitt rätta hem på Switch. Med ett musikval som verkligen känns unikt erbjuder titeln numera hundratals låtar, tack vare kontinuerliga (gratis) uppdateringar från utvecklarteamet. Kontrollschemat gjorde inledningsvis att spelet enbart kunde spelas i handhållet läge men med hjälp av några smarta förändringar kan det nu även spelas på TV med handkontroll för den som vill.

Plats nummer 3: Tokyo School Life

Tokyo School Life är på många sätt ett ganska simpelt spel. Det är en visual novel som inte innehåller spektakulära övernaturliga scener och ingen överdriven sexualisering. Istället är det en otroligt hjärtvärmande berättelse som bubblar över av charm och personlighet. Direkt när min första digitala tripp till Japan var över längtade jag efter att få återvända. Tokyo School Life är det lilla spelet med det stora, stora hjärtat och jag älskar det.

Plats nummer 2: Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun

“Ännu ett musikspel?!” tänker du kanske nu men faktum är att Taiko no Tatsujin faktiskt tillhör Switchens bästa titlar. Dels på grund av sitt fantastiska låturval (som blandar allt från klassisk musik till Namco-soundtrack och animelåtar) men kanske ännu mer beroende på att det faktiskt finns tillgängligt med trumtillbehöret från Hori. Att spela Taiko no Tatsujin med handkontroll är ungefär lika roligt som att spela riktiga trummor med en elvisp men med detta tillbehör förvandlas det till en snabblärd, svårbemästrad upplevelse som kan få timmarna att rinna iväg på vad som känns som några sekunder.

Plats nummer 1: Xenoblade Chronicles 2

Okej, när du spelar Xenoblade Chronicles 2 i handhållet läge ser det ärligt talat inte särskilt bra ut. Upplösningen är låg och bilduppdateringen kan halta. När du spelar på din TV ser det oändligt mycket bättre ut och faktum är i slutändan att ingen dålig optimering kan ta ifrån Xenoblade Chronicles 2 dess styrkor. Det är ett fullständigt fantastiskt japanskt rollspel fyllt med innovativa stridsmekaniker, charmiga karaktärer och en berättelse som riskerar att lämna dig fullkomligt förstörd i slutet. Det är ett av de bästa spelen som finns i sin genre och det är det bästa spelet till Nintendo Switch.

Här följer Johans favoriter på Switch.

Plats nummer 5: Steamworld Dig 2

Detta svenskutvecklade mästerverk dominerade mina pendlingar till jobbet under en ganska lång tid. Kombinationen av härliga plattformsutmaningar, samlande av material till uppgraderingar och otroligt slipade spelmekaniker gjorde spelet riktigt välanpassat för korta spelsekvenser. Det hindrade mig dock inte från att tillbringa åtskilliga timmar med spelet även i dockat läge för att gräva allt djupare i gruvorna

Plats nummer 4: Diablo III

Även om jag har tillbringat majoriteten av min speltid på andra plattformar är det svårt att bortse från denna guldklimp till actionrollspel. Visst, berättelsen är lite småkorkad och väldigt tunn, men väldigt få lyckas etablera den där känslan av tillfredsställelse när du plöjer genom horder av fiender och ser skadesiffrorna hagla till höger och vänster. När den där efterlängtade prylen du har jagat i timmar dessutom faller till marken med ett massivt dån är dagen komplett.

Plats nummer 3: Super Mario Odyssey

Mario-spelen brukar vara flaggskepp för respektive plattform, och Super Mario Odyssey är sannerligen inget undantag. Den sedvanliga charmen förflyttades från de mer linjära nivåerna vi har varit vana vid sedan tidigare till smockfulla sandlådor som alla är extremt inbjudande att utforska. Passar utmärkt för både långa sittningar och snabba 15-minuterspass tack vare alla småuppdrag som går att utföra i varje område.

Plats nummer 2: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Det är väl kanske lite som att svära i kyrkan att säga att jag aldrig varit speciellt förtjust i Zelda-serien nu när jag driver en Nintendo-fokuserad blogg, men Breath of the Wild ändrade verkligen min syn på serien. En gigantisk öppen spelvärld trollband mig från första sekund, och uppfriskande nog vågar spelet släppa spelarens hand ganska fort. Denna frihet skapar en utforskarglädje som jag inte har upplevt sedan The Elder Scrolls V: Skyrim, där jag kan börja spelsessionen med ett mål i sikte, för att väldigt fort bli distraherad av något på vägen.

Plats nummer 1: Hollow Knight

Detta kan vara ett av bästa actionplattformsspelen som någonsin har skapats. De makalösa miljöerna, den mystiska berättelsen och inte minst den hänsynslösa spelmekaniken skapar en helhet som jag bara har upplevt i Dark Souls sedan tidigare. Även om spelet släpptes till andra plattformar tidigare så känns det så otroligt välanpassat för den bärbara plattformen, och utan tvekan det bästa sättet att uppleva spelet.

Nu vill vi förstås veta vilka dina favoriter är!

David
Senaste inläggen av David (se alla)

Läsarkommentarer (1)

  1. Flera oväntade och intressanta val på listorna. Jag minns att jag var nyfiken på VOEZ när det släpptes men plockade aldrig upp det, nu blev jag riktigt nyfiken på det!

    Och det är okej att ni missade slänga in Shovel Knight på listorna – jag antar att ni utgick från att alla redan visste hur fantastiskt det spelet är så ni kunde spara ett par rader text ?

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.