Saints Row: The Third – The Full Package

Saints Row-serien har sedan debuten på Xbox 360 för drygt 13 år sedan vuxit från en ganska skamlös GTA-klon till att bli något helt eget, dock fortfarande lika skamlöst. Den tredje, och diskutabelt kanske den mest populära, delen i serien har nu nått Nintendo Switch i form av The Full Package.

När Saints Row The Third inleds har gänget Third Street Saints vuxit från ett simpelt gatugäng till att vara ett nationellt varumärke som är omåttligt populärt. De stoppas av folk på gatan för att få autografer, något som även inträffar mitt under ett bankrån. The Saints har nämligen inte blivit lagliga på något sätt, trots sina framgångar.

Efter att ett bankrån gått snett finner sig The Saints i siktet från en belgisk galning som leder en grupp kallad The Syndicate. Det visar sig att The Saints popularitet inte är universell och The Syndicate har beslutat sig för att radera gänget från världen, en efter en.

Detta går dock inte riktigt vägen utan jag, i rollen som The Saints ledare, lyckas rymma genom en spektakulär flykt från ett flygplan. Därefter finner jag mig i staden Steelport, där The Syndicate och dess undersåtar styr. The Saints beslutar sig för att ge igen med samma mynt och ger sig ut för att ta över hela staden.

Stridsvagnar! Helikoptrar! Explosioner! Grejer!

På klassiskt Saints Row-manér görs detta genom att utföra huvuduppdrag men även genom att skaffa inflytande genom att delta i en lång rad mer eller mindre korkade aktiviteter. Gatulopp ledda av den galna katten Professor Genki, försäkringsbedrägeri och mycket annat står på dagordningen och spelets traditionella humor är lika vulgär och smaklös som du kan vänta dig. Trots smaklösheten är det här charmen med Saints Row-serien ligger. Humorn gör det tydligt att spelet inte tar sig självt på något allvar över huvudtaget. Vem kan låta bli att dra på smilbanden under följande dialogväxling:

Spelkaraktären: Listen, you french f*ck!

Phillipe Loren: I am BELGIAN!

Johnny Gat: So make yourself a f*cking waffle.

Din uppskattning av Saints Row-serien är i direkt relation till hur pass mycket du uppskattar denna typ av billig men likväl underhållande humor.

Switch-versionen kommer med nästan allt nedladdningsbart material som släppts tidigare, inklusive flera expansioner och en lång rad vapen, kläder och annat. Vad som tyärr också har följt med är den dåliga spelprestandan.

Spelet siktar på att nå 30 bildrutor per sekund men det är sällan jag upplever att detta uppnås. Bilduppdateringen faller ofta ned till 10-talen vilket gör det otroligt svårt att spela. Lägg till input lag som försenar spelkaraktärens rörelser relaterat till mina knapptryckningar och du har en spelupplevelse som lätt kan bli frustrerande. Utvecklarna har i skrivande stund redan hunnit släppa en patch för att åtgärda vissa fel men än har jag inte märkt någon större skillnad.

Cool guys don’t look at explosions.

Lägg till att det egentligen inte finns några grafiska uppdateringar annat än högre upplösning, jämfört med de versioner som släpptes till PlayStation 3 och Xbox 360. Faktum är att teknikgudarna hos Digital Foundry har kikat närmare på denna version och faktiskt funnit att de äldre versionerna hade bättre bilduppdatering i många fall, vilket är en otrolig besvikelse.

Med det sagt känns The Full Package som att spela en titel från förra generationen på gott och ont. Många spel från förra generationen flöt mindre än optimalt och spelmekaniskt sett har en hel del hänt också. Det tråkiga är att optimeringen i denna version är så pass undermålig för Saints Row: The Third är i grund och botten ett vansinnigt underhållande spel på nästan alla plan.

De tekniska bristerna drar ned helhetsintrycket så pass mycket att det är svårt att rekommendera spelet, hur gärna jag än skulle vilja. Om utvecklarna på något magiskt sätt lyckas åtgärda felen är det en given rekommendation men i dagsläget är det långt därifrån.

Recensionsdata

Utvecklare: Volition
Utgivare: Koch Media
Utgivningsdatum: 10/05/2019
Pegi:18
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.