Jumanji: The Video Game

Det är inte särskilt längesedan ett spel baserat på en film eller liknande licens ansågs vara rent skräp som inte förtjänade någon uppmärksamhet. Under förrförra konsolgenerationen svämmade marknaden över av denna typ av framstressade titlar med bristande kvalitet. Tyvärr verkar utvecklarna bakom Jumanji: The Video Game sikta på att återgå till denna tids spel.

Jumanji: The Video Game baseras inte helt oväntat på filmen från 2017 där Dwayne ”The Rock” Johnson, Karen Gillan, Jack Black och Kevin Heart springer omkring i en TV-spelsdjungel och råkar ut för diverse äventyr. Filmen i sig är främst underhållande eftersom skådespelarna får spela karaktärer utanför deras normala roller och det bjuds också på en del underhållande action. En uppföljare är på väg upp på biodukar världen över innan detta år är slut.

Tro mig när jag säger att Switch-versionen av Jumanji: The Video Game inte ser ut så här. Inte ens i närheten.

Filmens upplägg är med andra ord som gjort för att bli ett riktigt spel men resultatet är bristande på i princip alla plan. Min första tanke var att ett spel baserat på Jumanji borde vara ett plattformsspel av något slag men utvecklarna delar inte mina tankar. Istället får vi en otroligt generisk tredjepersonsskjutare med vissa inslag av något som med lite god vilja kan liknas med ”pussel”. För hjältarna i filmen sköt så fruktansvärt mycket. (Obs, ironi.)

Den handfull nivåer som finns att välja mellan har alla olika teman och det gäller att utforska dessa och hitta skatter, hemligheter och annat samt att skjuta hundratals fiender på vägen. Med hjälp av en magisk juvel kan jag förstärka mina attacker hos min valda karaktär men om jag håller juvelen för länge börjar jag ta skada och måste kasta den till en av mina allierade. Idén är bra i teorin men genomförandet är som bäst undermåligt.

Det handlar som sagt om skjutande i tredjepersonsperspektiv med de kanske tråkigaste vapen jag någonsin stött på. Lägg till karaktärsmodeller som kanske liknar filmens förlagor om du har druckit en flaska vodka och sedan kisar ordentligt, en grafisk upplösning som andas Nintendo Gamecube och ett kontrollschema som garanterat kommer sätta ditt tålamod på prov och du har årets kanske mest frustrerande spelupplevelse.

Dwayne Johnson kan bevisligen göra det mesta till en framgång men inte ens hans digitala nuna kan rädda Jumanji: The Video Game.

Faktum är att jag blir uppriktigt arg under tiden jag spelar Jumanji: The Video Game. Spelet är uppenbart framstressat för att kunna lanseras tillsammans med den nya filmen och för att få föräldrar att köpa det som julklapp till barnen som älskar filmerna. Utvecklarna har kastat in ett samarbetsläge för upp till fyra spelare men inte ens detta kan rädda denna sopbrand från att vara en total katastrof. Om något gör flerspelarläget att den redan bristande bilduppdateringen faller från 20-talet bildrutor per sekund ner till under 10-strecket.

Jag har varit ett fan av Jumanji sedan den första filmen släpptes 1995 och faktum är att jag hellre skulle bli insugen i brädspelet likt Alan Parrish och vara fast där i 26 år än att spela en sekund till av Jumanji: The Video Game.

Recensionsdata

Utvecklare: Funsolve
Utgivare: Outright Games
Utgivningsdatum: 08/11/2019
Pegi:7
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.