Disney Tsum Tsum Festival

Partyspelens storhetstid är över. Genren peakade under PS2/Gamecube-eran och levde även stort under Wii-åren. Sedan dess har genren begränsats till ett fåtal spel om året, åtminstone sett till mer högprofilerade titlar. Om du är ute efter ett partyspel för umgänge med vänner som inte förstör vänskaper kan Disney Tsum Tsum Festival vara värt att titta närmare på.

Tsum Tsum-figurer är inte särskilt välkända i Sverige men det är kort sagt små rektangulära figurer av tyg som är väldigt söta och som är populära att samla på. Disneys Tsum Tsums har nu fått ett eget partyspel som är höstens kanske mysigaste upplevelse.

Disney Tsum Tsum Festival innehåller tolv olika minispel att ta del av. Allt från Air Hockey till rytmspel finns att leka med och även om antalet minispel är ganska lågt jämfört med till exempel Mario Party-serien är det svårt att peka ut ett riktigt dåligt spel i samlingen.

Air Hockey tillhör de bästa spelen i samlingen och kommer garanterat klistra ett stort flin på ditt ansikte.

Spelläget Tsum Tsum Festival Tour låter mig ta del av de olika minispelen på löpande band och håller ett bra tempo när jag spelar med vänner hemma i soffan. Med en Switch Online-prenumeration kan jag även spela Tsum Tsum Festival Tour online mot andra. Det är en härlig upplevelse att avnjuta dessa minispel mot vänner lokalt och det är helt klart det bästa sättet att avnjuta Disney Tsum Tsum Festival.

Värt att notera dock är att de flesta minispelen inte kan spelas i handhållet läge utan istället måste spelet spelas dockat till TV:n eller i bordsläge med Joy-Cons. Ni som spelar på Switch Lite därute bör med andra ord ha det i åtanke inför ett köp då separata Joy-Cons är ett krav. Detta eftersom många av minispelen innehåller någon form av rörelsekontroll.

Ett minispel där jag staplar Disneyformade glasskulor på en strut? Hur kan man INTE älska det?

Det jag gillar allra mest med Disney Tsum Tsum Festival är dock hur förlåtande det är och att det inte nödvändigtvis leder till svordomar och osämja efter avslutad spelsession. Istället är spelet mest mysigt och leder till skratt oavsett hur det går. Jag kan tycka att priset för Disney Tsum Tsum Festival är aningen högt baserat på mängden innehåll men utöver det är det svårt att inte rekommendera spelet till alla som vill ha en trevlig spelkväll tillsammans med nära och kära.

Recensionsdata

Utvecklare: Bandai Namco
Utgivare: Bandai Namco
Utgivningsdatum: 08/11/2019
Pegi:3
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.