Davids mest efterlängtade spel under 2020

Det visade sig att 2019 blev ett riktigt toppenår för spel men nu när året snart tillhör det förflutna för all evighet är det istället dags att vända blickarna mot horisonten, mot det okända och främmande. Mot 2020. Vilka spel kommer blåsa oss av stolen under detta år som även innebär starten på ett nytt decennium?

Kanske blir det något ännu inte utannonserat som visar sig vara årets bästa när 2020 skall sammanfattas men just nu är det dessa tre titlar jag längtar efter allra mest!

1.Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

Visst, Tokyo Mirage Sessions #FE släpptes redan till Wii U och detta är blott en uppdaterad variant. Men eftersom i princip alla i hela världen missade detta fantastiska JRPG när det släpptes kan jag inte låta bli att inkludera det på min lista. Blandningen mellan Fire Emblem, Persona och JPOP-idoler är för bra för att missas och lita på att jag räknar dagarna till dess att spelet släpps i mitten av januari. Spelåret 2020 kommer att inledas på bästa tänkbara sätt!

2. Fairy Tail

Ett mastigt rollspel baserat på en av mina favoritanimeserier som i sin tur baseras på en av mina favoritmanga? Bring it on! Utvecklat av Gust, studion bakom Atelier-spelen, är Fairy Tail en titel som jag väntat på i flera år innan det ens utannonserades. Tanken på att få äventyra med Natsu, Lucy, Grey och förstås tidernas hårdaste krigarkvinna Erza Scarlet får mina otaku-celler att dansa. Jag hoppas att spelmekaniken är tillräckligt solid för att leva upp till källmaterialet för i det fallet kan det här bli något alldeles extra.

3. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Då Xenoblade Chronicles 2 enligt mig är det bästa spelet Switch har att erbjuda i dagsläget är det kanske inte konstigt att jag suktar efter nyversionen av dess föregångare. Jag har flera gånger försökt ta mig genom 3DS-versionen av denna titel men den lågupplösta grafiken har satt stopp varje gång. Att få en ny, vackert polerad version till Switch kommer däremot vara alldeles perfekt för att avnjuta någon gång under 2020, när det väl släpps.

David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.