Nurse Love Addiction

2020 är äntligen här och vad är en bättre start på året än att jag recenserar en ny titel ur min favoritgenre Visual Novels? Denna gång blir det ett romantiskt japanskt sjukhusdrama med en twist. Titeln i fråga? Nurse Love Addiction.

Nurse Love Addiction följer Asuka, en ung kvinna som nyligen slutat skolan och inser att hon faktiskt behöver välja en riktning i livet. Efter flera år som ordförande i ”The Jellyfish club”, en fiktiv klubb för ungdomar som bara flyter omkring i livet, finner hon sig utan en utstakad framtid. Av en slump hittar hon en bok från sin barndom där hon skrivit att hon vill bli en sjuksköterska och sagt och gjort ansöker hon till en skola för just denna typ av utbildning.

Inget säger ”God Morgon!” som ett syskon som stirrar på dig med ett galet leende när du vaknar.

Med sig har Asuka sin syster Nao, som är ett år yngre men ändå född i samma skolår, vilket inneburit att de varit skolkamrater. Nao är den betydligt mer skötsamma yngre systern som dyrkar och gör allt för sin storasyster.

Det dröjer inte länge innan systrarna träffar på sina klasskamrater Sakuya och Itsuki, som hamnar i samma klass och som har ett förhållande med varandra. Dessa fyra studenter och deras lärarinna Kaede är huvudkaraktärerna som narrativet kretsar kring.

Som titeln antyder rör det sig dock inte bara om sjuksköterskestudier utan den romantiska aspekten spelar minst lika stor roll. Genom spelets gång hamnar Asuka i diverse situationer med de andra karaktärerna och förr eller senare börjar romantiska tankar smyga in sig i hennes huvud. Ja, till och med för hennes syster Nao, men mer om det senare.

Styrkan med Nurse Love Addiction är dock att allting inte kretsar kring dessa Yuri-romanser. En stor del av spelet går åt till att etablera karaktärerna och deras personligheter och att faktiskt skildra det hårda jobb som deras utbildning kräver. Asuka växer under spelets gång från en oansvarig klant till en betydligt mer sympatisk karaktär som lär sig vilken utmaning det kan vara att arbeta som sjuksköterska.

Om det är så här svårt att bädda en säng är den här recensenten absolut inte rätta virket för att bli sjuksköterska.

Även de andra karaktärerna visar sig vara oväntat djupa och inte bara de ytliga, stereotypa personligheter de först verkar utan alla är starka karaktärer med sina egna problem, drömmar och förhoppningar.

Det är just kemin mellan de olika karaktärerna som är spelets starkaste sida. Emellanåt hamnar Asuka i diverse situationer med de andra tjejerna och inte nödvändigtvis i romantiska sådana. Det kan handla om allt från dramatiska händelser under deras sjukhuspraktik till att Asuka tvingas cosplaya som en sjuksköterske-hjältinna. Det finns gott om humor i Nurse Love Addiction men allting landar i slutändan i en ganska sober och dramatisk botten på ett eller annat sätt.

Sedan har vi då själva romantiken. Genom spelets gång får jag vid flera tillfällen göra olika val som kan styra mig åt någon av de kvinnliga karaktärer som Asuka har en chans att hamna med i slutändan. Gör jag fel går det dessutom att få negativa slut med de olika karaktärerna också. Det är inte alltid tydligt vilka val som spelar roll på riktigt men ett val ett par timmar in i spelet verkar såvitt jag kan se vara avgörande för vilken karaktär jag har en möjlighet att bli tillsammans med i slutändan.

Att spionera på sina klasskamrater är aldrig en bra idé, Asuka.

Överlag fungerar det hela bra och som tidigare nämnts har samtliga karaktärer gott om unika personlighetsdrag med sina styrkor och brister, precis som riktiga människor. Att Asuka har möjligheten att inleda ett romantiskt förhållande med hennes ett år yngre syster känns redan från start ganska märkligt, minst sagt och även om spelet förklarar saker och ting ju längre det går känns det ändå lite smutsigt på något sätt.

Det hela vägs dock upp av flera oväntade avslöjanden som kommer senare in i spelet. Flera av karaktärerna visar sig vara radikalt annorlunda än de först verkat och det finns ett mörker som vilar över spelets slutskeden i flera sekvenser. Det som inleds som en ganska lättsam historia tar upp flera tunga ämnen som är minst sagt överraskande.

Att avslöja mer vore att göra er en björntjänst för faktum är att Love Nurse Addiction visat sig vara en trevlig överraskning, trots vissa tveksamma val gällande karaktärernas romanser. Det är en välskriven berättelse som vågar ta tid på sig att skapa karaktärer som är mer än karikatyrer och det är en titel som fans av genren åtminstone bör kika närmare på.

Recensionsdata

Utvecklare: Kogado Studio
Utgivare: DEGICA
Utgivningsdatum: 26/12/2019
Pegi:16
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.