Nintendo Switch fyller tre år!

Den 3 mars 2017 är ett år för historieböckerna. Det var då Nintendo skakade av sig nederlaget som kallas Wii U och på nytt stampade in i konsolkriget med sin nya hybridenhet Nintendo Switch. Upplägget med en maskin som är både stationär och portabel var kanske inte HELT unik men det var tillräckligt för att Nintendo på nytt skulle kunna leverera unika spelupplevelser som inte kan hittas någon annanstans.

Nu, tre år senare är framgångssagan om Switch ett faktum och konsolen fortsätter att sälja som smör i solsken tillsammans med en kopiös mängd underhållande titlar. Nintendos egna team har i vanlig ordning levererat spel av högsta klass och det å så viktiga tredjepartsstödet har funnit sin väg tillbaka och har gett oss flera ”omöjliga” titlar som The Witcher 3: Wild Hunt, DOOM och nu senast Metro-spelen.

Att lansera en konsol med en mästartitel som The Legend of Zelda: Breath of the Wild är imponerande. Att lyckas följa upp det med den kavalkad av spel som Nintendo gjort är ännu större. Spel som Super Mario Odyssey, Super Smash Bros. Ultimate, Pokémon Sword & Shield och Xenoblade Chronicles 2 är alla moderna klassiker och att de har anlänt under knappt tre års tid är smått häpnadsväckande.

Tom Nooks senaste bluffdeal anländer snart i form av markägande på en öde ö i Animal Crossing: New Horizons

Så vi hyllar givetvis födelsedagsbarnet idag och blickar samtidigt lite framåt på vad som komma skall. Härnäst väntar Animal Crossing: New Horizons om bara ett par veckor. Därefter har vi en rad tredjepartstitlar att se fram emot och även om Nintendo varit snåla med avslöjanden kring sina andra stortitlar för året vet vi att spel som Bayonetta 3 och Metroid Prime 4 är på gång, tillsammans med uppföljaren till Breath of the Wild. Mellan storspelen finns det också ett berg av indietitlar att avnjuta, naturligtvis.

Så vad spelar vi på redaktionen mest just nu, kanske ni undrar? Oavsett så får ni veta det ändå.

Johan verkar ha bestämt sig för att klara mastodontspelet Final Fantasy VII så snart som möjligt. Han har ganska nyligen lämnat Midgar, vilket betyder att han har en ganska lång bit kvar innan eftertexterna rullar men möjligheten att avnjuta denna moderna klassiker vart han än befinner sig är helt klart välkommen.

När Sephiroth ger dig onda ögat är det bäst att vända på klacken.

David har precis lyckats slita sig från Rune Factory 4 Special för att fortsätta äventyra som Geralt of Rivia i The Witcher 3: Wild Hunt. Med den nya patchen som släpptes nyligen ser spelet bättre ut än någonsin! Han har även börjat doppa tårna i den djupa brunn som är Civilization VI men där väljer han att skynda långsamt.

Avslutningsvis vill vi utbrista ett trefaldigt leve för Nintendo Switch på födelsedagen samt veta vad ni andra spelar just nu?

Grattis Switch, vi ser fram emot många år till i ditt sällskap!

David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.