Double Dragon & Kunio-Kun: Retro Brawler Bundle

Den senaste tiden har Nintendo Switch fått husera en lång rad titlar i den klassiska Kunio-kun-serien, både gamla och nya. Nu har varumärkets förvaltare Arc System Works bestämt sig för att en gång för alla överösa oss med en samling som innehåller inte mindre än 15 Kunio-kun-spel, varav elva aldrig tidigare översatts till engelska. Utöver detta finns även den ursprungliga Double Dragon-trilogin med för att runda av paketet.

Då Kunio-kun fortfarande är en relativt obskyr serie här i väst är det kanske inte konstigt att utvecklarna valt att lägga fokus på Double Dragon just i titeln och marknadsföringen. Serien är oändligt mer välkänd här och bara dess namn i titeln lär locka många nyfikna retrofantaster.

Skönt att karaktärerna fortfarande har traditionellt japanska namn som ”Bill”, ”Steve” och ”Randy”.

Med det sagt är det alltså Kunio-kun och hans 15 titlar som står i fokus helt klart. Det erbjuds allt från legendariska River City Ransom och Crash’n the Boys Street Challenge till tidigare Japan-exklusiva titlar som Downtown Nekketsu Story och Downtown Special Kunio-kun’s Historical Period Drama!

Majoriteten av dessa titlar är sidskrollande beat ’em ups av något slag men det finns även flera underhållande sporttitlar inkluderade för att skapa lite variation. Den distinkta karaktärsdesignen från Kunio-kun-serien är dock en röd tråd genom samtliga spel.

De hårdsparkande bröderna i Double Dragon må stå i centrum i samlingens titel men Kunio-kun smiskar dem när det kommer till mängden innehåll.

En annan röd tråd är hur briljant utvecklarna har hanterat översättnings- och konverteringsjobbet med dessa titlar. Dessa NES-spel har förts över till Switch på ett strålande sätt och simulerar originalen så bra att det är svårt att beskriva. Visst, jag spelar inte på en gammal tjock-TV och bilden är betydligt renare nu än då men alla förändringar som har gjorts vågar jag säga är till det bättre. Vissa titlar har även ett alternativt spelläge där spelmekaniken har uppdaterats för att passa dagens publik lite bättre.

Detta är en samling av totalt 18 riktigt underhållande retro-spel. Om du är för ung för att ha upplevt NES- eller ens SNES-eran av TV-spel kan det vara lite svårt att svälja kontrollen och spelmekaniken som andas 80-tal ut i fingerspetsarna men alla som är ens lite nyfikna på spel från en svunnen tid gör rätt i att titta närmare på Double Dragon & Kunio-kun: Retro Brawler Bundle.

Recensionsdata

Utvecklare: Arc System Works
Utgivare: Arc System Works
Utgivningsdatum: 20/02/2020
Pegi:7
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.