Naruto: Ultimate Ninja Storm 4 Road to Boruto

Naruto är en av de mest välkända karaktärerna i både manga och anime och har under sina 20+ år i rampljuset blivit en popkulturell ikon. Givetvis har detta lett till en lång rad spel och den mest populära serien är Ultimate Ninja Storm-spelen. Nu har den fjärde och hittills sista delen funnit vägen till Switch, komplett med expansionen som följer Narutos son. Bjuds det på spektakulära slagsmål? Believe it!

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 Road to Boruto följer slutet av berättelsen om Narutos ungdom och skildrar det Fjärde Stora Ninjakriget. Om du hoppar in som nykomling kommer du känna dig lika förvirrad som Mr Bean på besök hos CERN. Det är jutsus hit, fiender som blivit vänner och vänner som blivit fiender dit och allt däremellan. Plus stora demonrävar och annat.

”Gooey tentacle arm spell jutsu!”… Sa ingen Ninja någonsin.

Som tur är finns även en separat kampanj som följer Boruto, Narutos son. Detta visar sig vara en betydligt mer lättillgänglig punkt för att hoppa på tåget utan att känna att man behöver 20 års anime som förkunskap. Spelupplägget är i stort sett likadant med arenafighter i 3D men Borutos berättelse känns inte lika tung och ödesmättad utan mer som en fräsch nystart, vilket visar sig vara riktigt trevligt.

Slagsmålen står dock självklart i fokus och utvecklarna CyberConnetct2 gör oss inte besvikna här. Genom åren har utvecklarna blivit mästare på sitt hantverk och här visas det ut i fingerspetsarna. Att komma som nykomling kan vara aningen överväldigande inledningsvis men efter de första uppdragen sveper jag plötsligt över slagfälten som om jag aldrig gjort något annat.

Det breda karaktärsgalleriet gör att jag hela tiden känner mig utmanad och att jag har något nytt att lära mig. Stora delar av huvudkampanjen fokuserar på Naruto och Sasuke men titt som tätt lämnar de över rampljuset till andra karaktärer också. Vissa uppdrag kan kännas lite påtvingade då de klämmer in fighter där det verkar som att inga fanns i animen men det bjuder å andra sidan på chansen att få se olika karaktärer puckla på varandra, vilket alltid är välkommet.

Ingen animefight värd namnet kan ske utan dramatiska ljuseffekter.

De olika kampanjerna är riktigt matiga och bjuder på många timmars spelande med gott om variation. Hemligheter att låsa upp, utmaningar att ta mig an och ett par olika spellägen fyller ut speltiden, främst Adventure Mode, som låter mig äventyra i Narutos värld efter händelserna i huvudkampanjen.

Fans av Naruto har säkerligen tagit del av denna titel på andra plattformar redan men nu har Switch-ägare chansen att uppleva hela Ultimate Ninja Storm-serien från början till slut och denna fjärde del är ett fullspäckat äventyr som bjuder på tonvis av animedoftande ninja-action.

Recensionsdata

Utvecklare: CyberConnect2
Utgivare: Bandai Namco
Utgivningsdatum: 24/04/2020
Pegi:12
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.