Moving Out

Efter att Overcooked! släpptes för ett par år sedan verkar lokala samarbetsspel där normalt tråkiga aktiviteter står i fokus ha blivit populärt. Matlagningen var först och nu kommer en titel baserat på något som är betydligt mer ansträngande för kroppen, nämligen att flytta möbler.

Moving Out sätter mig i rollen som en nybliven ”Furniture Arrangement & Relocation Technician” (FART) som får börja ta sig an flyttuppdrag av olika slag. Det hela börjar relativt oskyldigt med vanliga flyttar från hus och liknande men det hela eskalerar snabbt till möbler som skall kånkas genom ett flygplan som flyger strax över en motorväg eller rentav möbelflyttar i rymden.

”Nej nej nej! Soffan ska genom fönstret, lådorna ska stå i toaletten och handdukarna ska ligga på taket!”

Inspirationen från tidigare nämnda Overcooked! är tydlig men Moving Out lyckas snabbt hitta sin egen grej och blir underhållande på egna meriter. Att tillsammans med en eller flera vänner slunga soffor genom köksfönster för att hinna med den pressade tidsfristen är kort sagt vansinnigt roligt och det leder till många högljudda skratt i soffan.

Fysiken i spelet är precis lagom fånig för att det ska vara lätt att kontrollera men svårt att bemästra. Det blir aldrig Octodad eller Surgeon Simulator men kontrollen är småslapp och lite flängig, vilket gör att det aldrig är helt enkelt att göra det jag försöker. Stressen av den tickande klockan bidrar också till kaoset som uppstår.

Produktionen av ”Speed 3: Autopilot” gick inte helt enligt planerna…

Att spela Moving Out ensam är i ärlighetens namn inte jätteroligt men även om alternativet finns är det helt klart inte tanken. Det krävs någon bredvid mig i soffan för att få ut maximalt av spelet och när det sker blir det en upplevelse som tryggt kan stå bredvid Overcooked! och Snipperclips som de bästa co-op-spelen till Switch överhuvudtaget.

Med en charmig presentation, gott om kreativa nivåer och galenskap av sällan skådat slag är Moving Out ett måste för dig som tycker om att spela tillsammans med någon. Tänk bara på att er relation behöver vara stark för att orka med ett flyttlass av denna kaliber.

Recensionsdata

Utvecklare: DevM Games, SMG Studio
Utgivare: Team17
Utgivningsdatum: 28/04/2020
Pegi:3
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.