Mortal Kombat 11: Aftermath

När Mortal Kombat 11 anlände till Switch förra året blev jag rejält imponerad av såväl spelmekaniken som den tekniska prestation bakom konverteringen till Switch. Om du är sugen på mer bärbart slagsmål har en ny expansion dykt upp, vid namn Aftermath.

Berättelsen i Aftermath tar vid ett tag efter att kampanjen i huvudspelet avslutats och presenterar något av en alternativ tidslinje, vilket öppnar upp för karaktärer och händelser som inte var med i huvudspelet på ett vansinnigt underhållande sätt. Kortfattat måste Liu Kang, som ny härskare över tiden och beskyddare av Earthrealm slå sig ihop med en grupp oväntade allierade för att rädda välden än en gång.

Bara en sådan sak som att skådespelaren Cary-Hiroyuki Tagawa repriserar rollen som Shang Tsung från den ökända (och smått klassiska) Mortal Kombat-filmatiseringen från 1995 visar på utvecklarnas kärlek till serien och även om denna nya kampanj är betydligt kortare än den i huvudspelet är den väl värd att uppleva.

”Grilled or alive, you’re coming with me!”

Om ni inte har läst min recension av Mortal Kombat 11 redan kan ni göra det här, då den beskriver själva spelupplevelsen och de tydliga grafiska uppoffringar som utvecklarna behövt göra för att få spelet att fungera på Nintendos portabla enhet. Upplevelsen är i mångt och mycket identisk i Aftermath-versionen, även om flera patchar och liknande sedan lanseringen har hjälpt till att förbättra upplevelsen ytterligare.

Ett gäng nya karaktärer har också tillkommit under året som gått sedan spelet släpptes och i den nya Aftermath-utgåvan ingår de, tillsammans med tre helt nya kämpar. Två av dessa är lite mer spännande för min egen del och gör att jag äntligen kan låta mina drömmars Terminator vs. Robocop bli verklighet eftersom både T800 och Alex Murphy dyker upp.

Konst imiterar liv när Shang Tsung plötsligt cosplayar som Cary-Hiroyuki Tagawa.

Jämfört med andra versioner av Mortal Kombat 11 är Switch-versionen fortfarande tekniskt undermålig. Presentationen är helt enkelt inte jämförbar med till exempel Xbox- eller PlayStation-versionerna då dessa är skarpare och innehåller mer detaljerade karaktärer och miljöer.

Med det sagt är Mortal Kombat 11 fortfarande väl värt att rekommendera då bilduppdateringen håller sig till 60 bildrutor per sekund och spelet ändå gör det bästa möjliga av den svagare hårdvaran som Switch erbjuder. Om du redan äger huvudspelet är expansionen Aftermath väl värt en investering eftersom det bjuder på gott om nytt innehåll. Om du inte hoppat på tåget än gör du rätt i att investera i den nya versionen som innehåller både huvudspelet och Aftermath, då det är ett otroligt välfyllt paket med ett av de bästa fightingspelen på marknaden just nu.

Recensionsdata

Utvecklare: NetherRealm
Utgivare: Warner Bros
Utgivningsdatum: 15/05/2020
Pegi:18
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.