Story of Seasons: Friends of Mineral Town

Harvest Moon-serien har varit med spelvärlden i många år, ända sedan SNES-tiden och ett av de mest populära inläggen är GBA-spelet Friends of Mineral Town. Denna version har nu hottats upp ordentligt och lanseras i nyversion till Switch under seriens nya Story of Seasons-namn. Är det tillräckligt för att slita dig från Animal Crossing?

Story of Seasons: Friends of Mineral Town är en spelupplevelse som vet exakt vad den vill åstadkomma och exakt vad dess publik är ute efter. I spelets inledning får min karaktär ärva sin morfars (eller farfars?) gård och måste sedan bygga upp den för att återfånga dess forna glans.

Benkes kontrollbehov och kärlek till raka rader fick positiv effekt på hans trädgårdsland.

Under tiden kan jag bli vän (och kanske något mer) med stadens charmiga invånare, jag kan utöka gården med nya djur, växter och annat och det hela rullar på i sakta mak så att en känsla av lugn ganska snabbt infinner sig. Detta är en titel som inte är intresserad av att introducera nymodigheter som titlar som Rune Factory, Stardew Valley eller tidigare nämnda Animal Crossing erbjudit utan det är i mångt och mycket GBA-spelet du minns med en rejäl uppdatering.

På ett sätt kan det kännas lite trist att utvecklarna inte varit villiga att ta serien framåt men samtidigt måste jag säga att det är väldigt skönt med en ganska avskalad upplevelse som inte känner sig tvingad att bjuda på gimmicks och spektakel.

Jag finner mig själv ha svårt att beskriva spelet ytterligare då det egentligen är en ganska blek historia. Designen är långt ifrån unik och stundtals snudd på generisk, spelmekaniken är inget att hänga i granen och musiken är charmig men inte mycket mer.

Stundtals känns spelet som Animal Crossing: New Horizons fast utan alla ordvitsar. (New Horizons-fansen där ute fattar vad jag menar)

Men det gör inget. För när Story of Seasons: Friends of Mineral Town är som allra bäst kan jag koppla av på ett sätt som få spel kan erbjuda. Animal Crossing: New Horizons är givetvis ett liknande exempel som jag egentligen anser är det klart bättre spelet men samtidigt finns det något speciellt med Mineral Town som får mig att återvända med ett leende på läpparna.

Jag har de senaste veckorna spelat mycket The Last of Us Part II till PlayStation 4 och det är ett spel som effektivt kan suga glädjen ur vem som helst och lämna ett känslomässigt vrak efter sig. Därför har Friends of Mineral Town visat sig vara den perfekta motparten. Det är solen till Sonys måne, det är glädjen mot tragedin och det är helt enkelt ett förbaskat bra spel, när allt kommer omkring.

Recensionsdata

Utvecklare: Marvelous
Utgivare: Marvelous
Utgivningsdatum: 10/07/2020
Pegi:12
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.