Taiko No Tatsujin: Rhythm Festival

Sedan Taiko No Tatsujin debuterade på Switch för ett par år sedan har serien varit i ständig rotation på min konsol. Det är titlar som jag återvänder till relativt ofta, om så bara för att trumma ur mig ett par animelåtar eller en svit av klassisk musik.

Efter att Taiko No Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack bjöd på en lite mer djupgående spelupplevelse med sina RPG-element är den nya delen, Rhythm Festival mer likt seriens första del på Switch i och med att det är överväldigande fokus på just själva trummandet och inte så mycket på en berättelse eller karaktärerna. Istället bjuds det kort och gott på mer av allt, vilket sannerligen inte är något att fnysa åt, särskilt inte om du redan är ett fan.

Med över 70 nya låtar finns det gott om sväng att trumma loss till men den stora nyheten i denna inkarnation är möjligheten att prenumerera på ett Music Pass, som ger tillgång till hundratals extra låtar. Som spelare kan du testa på Music Pass i en vecka kostnadsfritt och för mig var detta fullt tillräckligt för att inse exakt hur många härliga låtar som INTE ingår i basspelet och jag lär prenumerera under en lång tid framöver. Det finns även ett nytt flerspelarläge där upp till fyra spelare kan ta sig an olika delar av låtarna tillsammans i det som närmast kan beskrivas som Taiko-Rock Band.

Annars är det mesta sig alltså likt i Taiko-världen. Själva spelmekaniken är densamma som i tidigare delar och till Switch bjuds det fortfarande på en rad olika kontrollmetoder för att trumma energin ur dig. Att använda handkontroll är det kanske tydligaste sättet att spela för många och det finns flera olika varianter att välja mellan beroende på om du föredrar att använda ABXY-knapparna eller axelknapparna. I handhållet läge kan jag också välja att trumma direkt på skärmen, vilket faktiskt är metoden jag personligen föredrar då det i princip eliminerar risken för lagg.

Om du har tillgång till en av Bandais Taiko-trummor (antingen från kitet som detta spel säljs med eller om du äger en från tidigare spel) är det självklart det bästa alternativet men kommer självklart med en extra kostnad. Känslan av att trumma loss med fysiska trumpinnar är dock svårslagen även om du bör tänka på huruvida det är lyhört till eventuella grannar eller inte.

I slutändan vet du förmodligen redan om Taiko No Tatsujin: Rhythm Festival är för dig eller inte. Om du har spelat och haft nöje av de tidigare delarna är detta mer av samma, på gott och ont. Det kommer inte med några rejäla förändringar i vare sig innehåll eller spelmekanik men det är likväl fortfarande otroligt underhållande att trumma loss till allt från anime-soundtrack och filmmusik till klassiska stycken och Vocaloid-låtar.

Recensionsdata

Utvecklare: Bandai Namco
Utgivare: Bandai Namco
Utgivningsdatum: 14/10/2022
Pegi:3
David
Senaste inläggen av David (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.