Golf With Your Friends

Med tanke på de rådande omständigheterna med coronaviruset har våra alternativ för gruppaktiviteter blivit betydligt färre. Lyckligtvis finns det ju möjlighet att simulera vissa av dessa i digital form, vilket gör att spelet Golf With Your Friends egentligen inte kunde släppas vid ett lämpligare tillfälle.

Här får vi nämligen ta del av minigolf-konceptet med stor fokus på flerspelarläge, både online och lokalt i din soffa. Vid första anblicken känns det som ett ganska traditionellt skildrat spel, men redan efter du är klar med första samlingen banor börjar du ställas inför successivt mer diaboliska skapelser.

Du kommer till exempel att få försöka navigera dig igenom banor som befinner sig i ett spökhus, där allt från vålnader till besatta böcker som förflyttar sig periodiskt fungerar som hjälpmedel eller hinder för att nå hålet. Det introduceras ramper för att du ska kunna förflytta dig mellan olika bansektioner, och dessa kräver förstås goda mängder precision för att hamna rätt. Komplexiteten på banorna höjs ganska fort, och lyckligtvis finns det en frikamera du kan använda för att få en bättre överblick på vad du behöver göra. Denna är dock tidsbegränsad, så du kan inte sitta och rulla tummarna innan du tar dina beslut.

Vadå? Har inte alla golfbanor ett T-rex-huvud?

Många av nivåerna har även förgreningar som gör att du, om du är tillräckligt skicklig (eller tursam), kan spara in på antalet slag för att nå slutmålet. Men det kan också gå riktigt snett om du väljer denna svårare väg, och du kan snabbt hamna över par samtidigt som du svär över att du inte tog den enklare säkra vägen.

Det som gör att spelet blommar ut i en mångfald är att utvecklarna har inkluderat en rad olika spellägen som förändrar själva grundreglerna. Exempelvis kan du förvandla hålet i slutet av banan till en basketkorg istället, vilket innebär att du med vältajmade knapptryckningar behöver få bollen att hoppa för att landa i korgen. Det finns även ett hockeyläge där bollen förvandlas till en puck som halkar omkring på banan, och dessutom lägger till en målvakt i slutet som kan stå i vägen för dina slag. Skulle dessa lägen inte falla dig i smaken går det att skräddarsy många av reglerna för att skapa egna spelsätt, som du kan avnjuta tillsammans med några goda vänner.

Vilken sekund som helst kommer GLaDOS att dyka upp och erbjuda tårta.

Eftersom det är Team 17 som står som utgivare för spelet har Blacklight Interactive även fått möjligheten att skapa en serie banor baserade på det klassiska spelet Worms. Här är det inte bara omgivningen som påminner om källmaterialet, utan många av vapnen och färdigheterna spelar också in i banorna på ett väldigt kreativt vis. Du kan till exempel få en jetpack-uppgradering till din boll som gör att du kan flyga över stora gap i nivån. Det finns även minor och heliga handgranater som kan orsaka problem i framfarten.

Som förväntat ligger ju spelet svaghet i de tillfällen då du spelar själv, vilket är naturligt när spelet heter Golf With Your Friends. Det blommar dock ut till en ganska underhållande upplevelse när du delar den med dina vänner, och det finns tillräckligt mycket omväxling i spelet genom antalet banor och olika spelvarianter för att fylla ut flertalet spelkvällar.

Recensionsdata

Utvecklare: Blacklight Interactive
Utgivare: Team 17
Utgivningsdatum: 19/05/2020
Pegi:7
Johan
Senaste inläggen av Johan (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.