Super Blood Hockey

Nu när vi är inne i slutet på hockeysäsongen är det ju inte ovanligt att se lite tuffare tag och hårdare spel, när mästerskapet är i sikte. Det blir dock aldrig riktigt lika tufft som sporten skildras i Super Blood Hockey, och tur är väl detta.

Detta arkadfokuserade hockeyspel är inspirerat av de gamla klassikerna som Blades of Steel och NES-spelet Ice Hockey, vilket är en uppfriskande fläkt jämfört med de årliga licensierade NHL-spelen som inte riktigt har erbjudit något nyskapande de senaste åren.

När jag startade upp spelet första gången förväntade jag mig i princip bara ett arkadläge och någon form av flerspelarläge, men faktum är att det finns en ganska underhållande karriär att ta sig an också. Här får du själv plocka ihop ett lag som du anmäler till en synnerligen brutal liga som består av spelare som sitter i fängelse. När du anmäler laget visar det sig dock att du saknar pengar för att täcka anmälningsavgiften, men detta löser arrangörerna genom att stjäla en av dina njurar.

Efter detta ovälkomna ingrepp får du värva spelare som passar in i din spelstil. Förstås måste du ha en målvakt, men utöver detta finns det målskyttar, framspelare och slutligen de som är mer skickliga med knytnävarna än med klubba och puck. För att få ihop ett välavrundat lag behöver dessa spelartyper balanseras, och du kan även justera spelares diet och träningssätt för att ytterligare finslipa deras färdigheter. Skulle lagliga medel inte räcka till för att uppnå din vision går det alltid att använda diverse dopingpreparat också.

Det finns tydligen fortfarande mycket gammalt groll mellan Finland och Ryssland.

Både spelare, mat och hyra kostar ju dock pengar, vilket gör att du måste leverera under matcherna för att kunna få igång ett pålitligt pengaflöde. De våldsamma matcherna kan också resultera i skador, vilket dels gör att spelare inte är tillgänglig för spel, men sjukvården kostar ju också pengar. Vill det sig riktigt illa kan de även stryka med helt och hållet, och du behöver värva en helt ny spelare.

Detta karriärläge är verkligen långt över förväntan för mig, och ett underhållande inslag som faktiskt gör att det är underhållande att spela själv också. Primärt brukar dessa spel endast blomma ut riktigt när du spelar mot goda vänner i samma soffa, och det är utan tvekan det bästa sättet att spela även här, men det är oväntat skoj att kämpa sig till framgång i ligaspelet när man måste balansera alla dessa komponenter.

Mellan matcherna kan du se till att alla tar sina tabl… Gör sina övningar!

Själva matcherna är precis lika enkla och rättframma som de gamla NES-spelen var, men i jämförelse är ju Super Blood Hockey betydligt trevligare att spela. I ärlighetens namn är spelkänslan i Ice Hockey inte speciellt bra med dagens mått mätt, men detta känns betydligt mer modernt.

Super Blood Hockey är ett härligt spel att ta fram under en spelkväll med vänner, då det är busenkelt att plocka upp grunderna på och det omedelbart kommer att leda till dråpliga sekvenser. Även efter dussintalet matcher är det fortfarande lika underhållande att se det pixeliserade blodet täcka isen när slagsmålen bryter ut. I en tidsperiod där de arkadfokuserade sportspelens glansdagar är blott ett minne är det skönt att se att någon fortfarande ger sig in på detta område.

Recensionsdata

Utvecklare: Loren Lemcke
Utgivare: Digerati
Utgivningsdatum: 26/04/2019
Pegi:18
Johan
Senaste inläggen av Johan (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.