Inför E3 2019

Vi befinner oss nu i de sista skälvande ögonblicken innan E3-mässan tar över våra dagar (och nätter), och även om mässan i sig är inne i en lite märklig omstruktureringsperiod så finns absolut förväntningarna och förhoppningarna kvar. En av de årliga höjdpunkterna är ju förstås Nintendos presentation av vad som finns på horisonten, och det finns mycket potential i årets E3 Direct.

För mig personligen var förra årets stream en ganska omfattande besvikelse, då jag inte är speciellt intresserad av Super Smash Bros. överhuvudtaget. Det gjorde att hela sändningen kändes som att någon satt och läste hela funktionslistan för spelet innantill, och det gavs knappt någon tid till några andra spel. Jag förstår dock delvis varför de ville lägga upp det på detta vis, då det finns många passionerade Smash-fans, men då kan man ju ha detta i en separat presentation tillägnad just detta spel.

I år finns det dock chans att få en betydligt större bredd i utbudet eftersom Nintendo har ett riktigt spännande halvår framför sig. En av de största titlarna som det talas om inför E3 är ett nytt Animal Crossing, och det verkar vara spelet som får stå i centrum i år. Denna helmysiga serie har varit en hörnsten för flera Nintendo-plattformar och har en väldigt passionerad följarskara. Det ska bli väldigt intressant att se vad de hittar på för funktioner som får Switch-versionen att skilja sig mot de tidigare spelen.

För några dagar sedan fick vi även se en annan hörnsten i Nintendos gedigna spelhistoria, nämligen den senaste upplagan av Pokémon. Eftersom streamen tidigare i veckan var ganska uttömmande när det gäller detaljer om Pokémon Sword och Pokémon Shield misstänker jag att de inte har mer att säga om detta förrän närmare lanseringen i november.

En av höjdpunkterna som jag själv ser fram emot mest är Astral Chain. Trailern som visades under en Direct tidigare i år fick mig att tappa hakan, och jag säger ju i princip aldrig nej till mer intensiv action från Platinum Games. Och när vi ändå är inne på detta spår hoppas jag att vi får en liten uppdatering om vad som sker med Bayonetta 3. Det har varit lite oroväckande frånvarande ett tag nu, och jag hoppas att detta inte innebär några problem för utvecklingen.

Problematisk utveckling är dock bara förnamnet när det gäller nya uppföljaren i Metroid Prime-serien. Redan 2017 fick vi bekräftat att Metroid Prime 4 var under utveckling genom en presentation av loggan under E3-mässan, men sedan dess har projektet genomgått omtumlande förändringar. I januari fick vi beskedet om att Retro Studios tog över utvecklingsansvaret och att de i princip skrotar allt som redan har gjorts. Det är därför väldigt osannolikt att något kommer att visas upp i år.

Det har dock talats om en nyversion av de tre första spelen i serien ett bra tag nu, och även om det aldrig har formellt bekräftats av Nintendo så pekar mycket åt att det ligger en del sanning bakom ryktena. Denna samling skulle gå lång väg för att stilla hungern hos alla väntande Metroid-fans.

Jag vill gärna se en uppdatering rörande The Legend of Zelda: Link’s Awakening också. Det visades ursprungligen upp på en Direct tidigare i år, och det såg ganska fantastiskt ut. Eftersom jag är väldigt sen på bollen när det gäller Zelda-spel skulle det här vara ett ypperligt vis att uppleva det för första gången.

Nintendo får dock gärna visa upp mer från Zelda-serien under E3. Det finns många som aldrig införskaffade en Wii U, och en portning av The Legend of Zelda: The Wind Waker HD ligger därför högt på önskelistan hos väldigt många. Och när de ändå är igång kan de väl porta Twilight Princess HD också?

Till slut kan jag avrunda med stora mängder önsketänkande och hålla tummarna för att se en portning av Persona 5 till Switch slutligen också. Jag vet att Atlus flera gånger har förnekat att det är under utveckling, men kombinationen av Nintendo Switch och Persona 5 känns som öppet mål. Persona 4 fick verkligen nytt liv när det släpptes till PlayStation Vita, och det passade perfekt på en portabel plattform. Samma sak skulle kunna hända med Persona 5.

Om du vill se Nintendos presentation på E3 kan du bänka dig framför deras YouTube-kanal den 11 juni kl 18.00.

Johan
Senaste inläggen av Johan (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.