Jet Kave Adventure

Nintendoplattformar har sedan början varit synonyma med starka spel i plattformsgenren, i synnerhet från deras egna utvecklarteam. Det blir ju därför svårt att hävda sig i den starka konkurrensen om du inte har något nyskapande eller en riktigt bra implementering av beprövade idéer.

I Jet Kave Adventure har polska studion 7Levels tagit sig an utmaningen att lansera en sidoscrollande plattformare till Nintendo Switch, och resultatet är dessvärre inte så hemskt imponerande.

Upplägget i sig är ganska tunt. Berättelsen utspelar sig i en fiktiv förhistorisk tid där dinosaurier och människor lever sida vid sida, och eftersom vi lever i faktaresistenta tider har de även känt sig tvungna att förklara att detta faktiskt aldrig hände. Vår hjälte med det otroligt kreativa namnet Kave har precis blivit bannlyst av sin stam, men lyckas slinka undan med livet i behåll eftersom de övriga medlemmarna blir distraherade av en stor krasch i närheten.

Precis som vilken annan jetpackbärande grottmänniska som helst.

Nyfikenheten övervinner även Kave, som beger sig mot nedslagsplatsen, och väl där upptäcker han att det är ett rymdskepp som har kraschlandat. Efter en kort konfrontation med utomjordingen får Kave tag i en jetpack som snabbt blir en central del i hur du förflyttar dig i spelet. Utöver det vanliga hoppandet och springandet ger denna uppgradering dig bland annat det obligatoriska dubbelhoppet, samt kortare svävningstid.

Detta är dock i princip så spännande det blir på uppgraderingsfronten. Det finns inget i spelet som lyckas sticka ut på ett intressant vis, och det känns bitvis som att det är denna trygga låda som utvecklarna har velat stanna i också. Och det hade jag kunnat köpa om de grundläggande mekanikerna hade känts bra, och om det var kul att spela. Istället känns det som en lång transportsträcka för att samla ihop tillräckligt mycket valuta för att uppgradera bränsletanken till jetpacken, eller för att kunna bära mer ammunition till slungan.

Låt oss se vem som har hårdast skalle.

Den grafiska biten är nog den starkaste sidan i spelet, då själva konststilen passar verket mycket bra. Det finns en del charm i hur karaktärer och fiender skildras, men det finns inte direkt någon omväxling, vilket resulterar i att det blir lite enformigt efter ett tag.

Överlag var det emellanåt ganska svårt att motivera sig ta sig igenom nivåerna eftersom allting är så anonymt och slätstruket. Det finns inget som sticker ut som dåligt, men det saknas känsla och själ i spelet, vilket nästan är värre. Det dröjer dessutom ett bra tag innan spelet bjuder på någon form av utmaning, och det kan på så vis fungera okej för en yngre publik. Det finns dock i slutänden så många bättre alternativ än Jet Kave Adventures, som skulle passa bättre som ett gratisspel på en mobilplattform.

Recensionsdata

Utvecklare: 7Levels
Utgivare: 7Levels
Utgivningsdatum: 17/09/2019
Pegi:3
Johan
Senaste inläggen av Johan (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.