House of Golf

Minigolfspel är något som i princip alltid går hem hos mig, då det är en lagom lättsam aktivitet samt att det innefattar en del tankeverksamhet och pusslande för att minimera antalet slag. Därför knep jag med glädje chansen att recensera House of Golf, då det är en typ av spel som passar perfekt för både pendling och för tävlingar mot vänner i soffan.

När jag startar upp spelet är dock inte första intrycket det bästa. Menyer och presentation påminner on ett av de många dussinspel som går att finna på mobila plattformar, och jag blev genast orolig att resten av spelet skulle hålla samma nivå. Lyckligtvis är själva spelandet bättre än så.

I menyn får du välja mellan en handfull olika miljöer, som till exempel ett garage, kök eller en vindsvåning. I dessa omgivningar finns en uppsjö olika banor som jag, åtminstone till en början, seglade igenom utan några större svårigheter. Sedan noterade jag att det finns ytterligare svårighetsgrader att ta sig igenom, och där bjöds jag verkligen på lite huvudbry.

Vilket odjur lämnar pizza på diskbänken sådär bara?

Alla banor är uppbyggda som improviserade miniatyrer från prylar som vanligtvis går att finna i den miljö du har valt. I köket spelar du på ett köksbord fullt av utspridda kastruller och diverse bestick, och i garaget finns det en rad olika verktyg i vägen för dina framsteg. Det är inte en ny idé, men det är välgjort och omväxlande på ett vis som verkligen behövs i ett spel som kräver bra nivådesign. Vissa nivåer har även olika sätt att nå slutmålet, där det ena är lite mer riskabelt men ger dig en bättre chans för lägre antal slag om du lyckas.

Det finns en hel del nivåer att ta sig igenom, och även om det finns några som påminner en del om varandra så finns det ändå tillräckligt mycket mångfald för att hålla dig upptagen ett tag. Det är inte en enkel match att nå under par på vissa av de banor som erbjuds på svåraste nivån. Tyvärr finns det inte så hemskt mycket incitament att faktiskt nöta dessa banor för annat än personlig stolthet. Det enda som du låser upp med tiden är nya bollar, men dessa är enbart kosmetiska ändringar och är tyvärr inte ens speciellt snygga.

Stökig arbetsbänk, eller minigolfbana? Det är en tolkningsfråga tydligen.

Spelet lever dock upp när du har chansen att spela mot goda vänner, då det alltid är underhållande att försöka psyka varandra när det är dags för ett avgörande slag eller när man drar till med en oväntad hole-in-one från ingenstans. Det kanske inte kommer att konkurrera ut många partyspel från rotationen, men det är åtminstone ett bra komplement.

House of Golf är ett i grunden välgjort minigolfspel, vilket är mycket välkommet på Nintendo Switch. Även om det finns ganska gott om nivåer att ta sig igenom känns det ändå lite som en tunn produkt på något vis. Det levererar på de grundläggande punkter som man kan förvänta sig av spelet, men det är lite väl tråkigt i presentationen av spelet. Minigolf ska vara något som är kul, sprakande och underhållande, men det känns lite väl grått emellanåt här.

Recensionsdata

Utvecklare: Atomicom
Utgivare: Atomicom
Utgivningsdatum: 08/11/2019
Pegi:3
Johan
Senaste inläggen av Johan (se alla)

Var först med att kommentera!

Lämna en kommentar

Din mailadress kommer inte att publiceras.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.